Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhaegh twijfelt door coronacrisis over beëindigen carrière

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 16:03

Paul Verhaegh weet nog niet of hij aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière gaat zetten.

Dat laat de 36-jarige verdediger uit Kronenberg weten in dagblad Tubantia.

Verhaegh wilde eigenlijk aan het einde van dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen, maar is daar door de coronacrisis toch weer over aan het denken gezet. Doordat het voetbalseizoen abrupt stil is komen te liggen, kan het namelijk zomaar zijn dat de rechtsback zijn laatste wedstrijd al gespeeld heeft. En dat vindt Verhaegh niet het einde dat zijn imposante carrière verdient.

Slag om de arm
"Ik had voor mezelf de beslissing genomen om na dit seizoen te stoppen", zegt hij in de Twentse krant. "Het is niet zo dat ik nu aan het twijfelen ben geraakt, maar door de coronacrisis is het gevoel wel iets anders geworden. Als er niet meer gevoetbald wordt, is dit wel heel erg abrupt. Daarom houd ik toch maar even een slag om de arm."

Vitesse
Mocht de Eredivisie definitief afgelast worden en de verdediger besluiten dat het genoeg is geweest, dan zou dat betekenen dat Verhaegh op 7 maart voor het laatst in actie is gekomen als profvoetballer. De verdediger van FC Twente kwam vier minuten binnen de lijnen in de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse, toevallig de club waar hij een groot deel van zijn carrière heeft gespeeld. Vervolgens schopte hij het in de Duitse Bundesliga tot Nederlands international, waarmee hij in 2014 op het WK uitkwam.

Blessures
Mocht Verhaegh alsnog besluiten door te gaan, dan is dat waarschijnlijk niet bij FC Twente. De verdediger werd afgelopen zomer binnengehaald als vaste waarde op de rechtsback-positie, maar kwam met name door blessures niet veel aan spelen toe. "Mijn periode bij Twente is niet verlopen zoals ik had gehoopt en verwacht", zegt hij. "Daar kan niemand verder iets aan doen. Ik baal natuurlijk op de eerste plaats voor mezelf, maar ik vind het ook heel vervelend voor de supporters en de club dat ik door de blessures weinig heb kunnen toevoegen."

Verhaegh kwam dit seizoen slechts zeven duels in actie, in totaal 389 minuten.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen