Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhaegh twijfelt door coronacrisis over beëindigen carrière

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 16:03

Paul Verhaegh weet nog niet of hij aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière gaat zetten.

Dat laat de 36-jarige verdediger uit Kronenberg weten in dagblad Tubantia.

Verhaegh wilde eigenlijk aan het einde van dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen, maar is daar door de coronacrisis toch weer over aan het denken gezet. Doordat het voetbalseizoen abrupt stil is komen te liggen, kan het namelijk zomaar zijn dat de rechtsback zijn laatste wedstrijd al gespeeld heeft. En dat vindt Verhaegh niet het einde dat zijn imposante carrière verdient.

Slag om de arm
"Ik had voor mezelf de beslissing genomen om na dit seizoen te stoppen", zegt hij in de Twentse krant. "Het is niet zo dat ik nu aan het twijfelen ben geraakt, maar door de coronacrisis is het gevoel wel iets anders geworden. Als er niet meer gevoetbald wordt, is dit wel heel erg abrupt. Daarom houd ik toch maar even een slag om de arm."

Vitesse
Mocht de Eredivisie definitief afgelast worden en de verdediger besluiten dat het genoeg is geweest, dan zou dat betekenen dat Verhaegh op 7 maart voor het laatst in actie is gekomen als profvoetballer. De verdediger van FC Twente kwam vier minuten binnen de lijnen in de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse, toevallig de club waar hij een groot deel van zijn carrière heeft gespeeld. Vervolgens schopte hij het in de Duitse Bundesliga tot Nederlands international, waarmee hij in 2014 op het WK uitkwam.

Blessures
Mocht Verhaegh alsnog besluiten door te gaan, dan is dat waarschijnlijk niet bij FC Twente. De verdediger werd afgelopen zomer binnengehaald als vaste waarde op de rechtsback-positie, maar kwam met name door blessures niet veel aan spelen toe. "Mijn periode bij Twente is niet verlopen zoals ik had gehoopt en verwacht", zegt hij. "Daar kan niemand verder iets aan doen. Ik baal natuurlijk op de eerste plaats voor mezelf, maar ik vind het ook heel vervelend voor de supporters en de club dat ik door de blessures weinig heb kunnen toevoegen."

Verhaegh kwam dit seizoen slechts zeven duels in actie, in totaal 389 minuten.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen