Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhaal molotovman Gijsbert Ruiter wordt verfilmd

Geplaatst opvrijdag 12 februari 2016 - 9:32

Het verhaal van Haelenaar Gijsbert Ruiter, die in 2012 door het lint ging toen de gemeente een illegaal hek bij zijn huis wilde verwijderen, wordt verfilmd.

Filmmaker Joris Weerts uit Vierlingsbeek maakt een half uur lange film over de Molotovcocktailman als afstudeerproject voor de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, schrijft De Gelderlander. De bedoeling is dat de film voor de zomer klaar is.

Decor
Een huis dat als decor zal dienen voor de film is al gevonden in Vierlingsbeek. "Van zijn woning en tuin maakte hij een kleine Gaza-strook," omschrijft de filmer het huis van Ruiter nadat hij voor zijn onderzoek ook met de Haelenaar contact had gezocht.

Molotovcocktail
Vanwege een jarenlang voortslepende ruzie met bewoners van een naastgelegen woonwagenkamp had Ruiter zonder vergunning een hek rond zijn huis in Haelen neergezet. Toen de gemeente dat in 2012 wilde komen weghalen, sloegen bij Ruiter de stoppen door. Urenlang verschanste hij zich in zijn woning, en verdedigde hij zijn erf met molotovcocktails en dreigde hij met pijl en boog. Ruiter werd landelijk nieuws.

Spanje
Inmiddels is bekend geworden dat Ruiter is verhuisd naar Spanje. Het huis in Haelen staat
te koop voor een kleine drie ton. Voor de verfilming zoekt Weerts nog sponsors, die hij via een crowdfundingssite probeert te vinden.

Lees ook: Molotovman Gijsbert Ruiter verhuisd naar Spanje

De woning waar Gijsbert Ruijter zich in 2012 verschanste

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
27 maanden geëist in beroepszaak-Ruiter
Gijsbert Ruiter Haelen
Molotovgooier Gijsbert Ruiter verhuisd naar Spanje
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Film molotovman Gijsbert Ruiter op filmfestival
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen