Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhaal fiets-Syriërs op snelweg ligt toch iets anders

Geplaatst opzondag 18 oktober 2015 - 19:31

Het verhaal van de drie fietsende vluchtelingen op de A67 bij Venlo zit toch iets anders in elkaar dan de politie eerder op de zondag meldde.

Nader uitzoekwerk bracht aan het licht dat het drietal helemaal niet op weg was naar het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in het Groningse Ter Apel, een afstand van meer dan 200 km.

AZC-bewoners
De drie mannen wonen in het AZC in Venlo, en hebben de juiste documenten om in Nederland te verblijven. Ze waren zaterdagnacht gaan fietsen en kwamen daarbij per abuis op de snelweg terecht, die niet ver van het AZC aan de Weselseweg ligt.

Lees ook: Fietsende Syrische vluchtelingen van A67 geplukt

Niet overgedragen
De dienstdoende agenten hebben de drie ook niet overgedragen aan de Marechaussee, zoals het aanvankelijk heette. Wel werd bij de Marechaussee gecheckt of de Syrische mannen geldige papieren voor ons land hadden, en dat bleek dus het geval.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fietsende Syrische vluchtelingen van A67 geplukt
Venlo wil geen fietsende asielzoekers meer op snelweg
Noodkreet COA: eerste 96 asielzoekers nu al naar Venlo
Limburgse gemeenten afwachtend met opvang vluchtelingen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen