Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergunning voor zorgflat Heerlen tegen wil en dank

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 7:27

De gemeente Heerlen zit in de maag met de mogelijke komst van een zorgflat in de Schandelermolenweg. Dit laat het stadsbestuur na klachten van omwonenden.

Tegelijkertijd is Heerlen met handen gebonden. De gemeente heeft in juli van dit jaar een vergunning afgegeven voor de bouw van een zorgcomplex in Schandelen, een villa van drie verdiepingen, met dertien appartementen en zestien kamers voor mensen met een zware zorgindicatie.

Woongenot
Omwonenden zijn niet blij met de komst van het complex. Bewoner Ton Riswick heeft 67 handtekeningen op het stadhuis bezorgd om dat signaal extra kracht bij te zetten. Zij stellen dat het woongenot wordt aangetast, privacy en groen verdwijnen, en de waarde van hun woning mogelijk daalt.

Verplicht
De gemeente erkent dat er groen zal verdwijnen. Maar de vergunning is al in 2013 aangevraagd, voordat de gemeente heeft besloten dat er geen woningbouw meer komt in het gebied.
En de aanvraag voldoet aan alle kaders, vertelt wethouder Barry Braeken. "Wij waren dus verplicht om de vergunning te verlenen. En dat kun je juridisch gezien gewoon niet terugdraaien."

De ontwikkelaar heeft twee jaar de tijd om de zorgflat op te leveren. Lukt dat niet, dan heeft Heerlen de mogelijkheid om de vergunning in te trekken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
Proef: Ouderen Zuid-Limburg mogen zelf zorg kiezen
Ouderenbond ziet niks in wet stervenshulp
Bejaarde handen handen schudden
Sevagram schiet noodlijdend Mosae te hulp
Ger Koopmans
Huis Ger Koopmans (met badkamer) eindelijk verkocht
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen