Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergunning voor openstelling A2-tunnel verleend

Geplaatst opwoensdag 14 december 2016 - 11:12

De gemeente Maastricht heeft woensdag de openstellingsvergunning verleend aan Rijkswaterstaat voor de Koning Willem-Alexandertunnel.

Donderdagavond wordt die opengesteld voor het verkeer.

Veiligheid
De gemeente geeft de vergunning pas af als de veiligheid van de tunnel voldoende is gewaarborgd. Omdat het een belangrijke stap is voor de stad en de hele regio, overhandigde Burgemeester Penn het document woensdagochtend persoonlijk aan de directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Jannita Robberse.

Asfalt en belijning
Die maakte vorige maand nog een voorbehoud bij de bekendmaking van de datum van openstelling van de A2-tunnel. Het weer moest wel meewerken. Dat lijkt te lukken. Komende nacht en donderdag moeten er nog enkele stukken geasfalteerd en belijnd worden.

Minister Melanie Schultz-Van Hagen zal morgenavond de tunnel openstellen voor verkeer. De officiële opening door Koning Willem Alexander is pas over enkele maanden als ook de aansluitingen voor het lokale verkeer klaar zijn.

L1 zendt de opening van de A2-tunnel donderdagavond vanaf 22.00 uur live uit op tv en via internet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schultz: Filmende buschauffeur aangesproken op mobiel
A2-tunnel Maastricht
Minister als eerste door A2-tunnel Maastricht
'Overheid moet stoppen met foute uitzendbedrijven'
Problemen bevestigd bij laatste rampenoefening A2-tunnel
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen