Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergunning voor openstelling A2-tunnel verleend

Geplaatst opwoensdag 14 december 2016 - 11:12

De gemeente Maastricht heeft woensdag de openstellingsvergunning verleend aan Rijkswaterstaat voor de Koning Willem-Alexandertunnel.

Donderdagavond wordt die opengesteld voor het verkeer.

Veiligheid
De gemeente geeft de vergunning pas af als de veiligheid van de tunnel voldoende is gewaarborgd. Omdat het een belangrijke stap is voor de stad en de hele regio, overhandigde Burgemeester Penn het document woensdagochtend persoonlijk aan de directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Jannita Robberse.

Asfalt en belijning
Die maakte vorige maand nog een voorbehoud bij de bekendmaking van de datum van openstelling van de A2-tunnel. Het weer moest wel meewerken. Dat lijkt te lukken. Komende nacht en donderdag moeten er nog enkele stukken geasfalteerd en belijnd worden.

Minister Melanie Schultz-Van Hagen zal morgenavond de tunnel openstellen voor verkeer. De officiƫle opening door Koning Willem Alexander is pas over enkele maanden als ook de aansluitingen voor het lokale verkeer klaar zijn.

L1 zendt de opening van de A2-tunnel donderdagavond vanaf 22.00 uur live uit op tv en via internet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schultz: Filmende buschauffeur aangesproken op mobiel
A2-tunnel Maastricht
Minister als eerste door A2-tunnel Maastricht
'Overheid moet stoppen met foute uitzendbedrijven'
Problemen bevestigd bij laatste rampenoefening A2-tunnel
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane