Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergunning voor openstelling A2-tunnel verleend

Geplaatst opwoensdag 14 december 2016 - 11:12

De gemeente Maastricht heeft woensdag de openstellingsvergunning verleend aan Rijkswaterstaat voor de Koning Willem-Alexandertunnel.

Donderdagavond wordt die opengesteld voor het verkeer.

Veiligheid
De gemeente geeft de vergunning pas af als de veiligheid van de tunnel voldoende is gewaarborgd. Omdat het een belangrijke stap is voor de stad en de hele regio, overhandigde Burgemeester Penn het document woensdagochtend persoonlijk aan de directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Jannita Robberse.

Asfalt en belijning
Die maakte vorige maand nog een voorbehoud bij de bekendmaking van de datum van openstelling van de A2-tunnel. Het weer moest wel meewerken. Dat lijkt te lukken. Komende nacht en donderdag moeten er nog enkele stukken geasfalteerd en belijnd worden.

Minister Melanie Schultz-Van Hagen zal morgenavond de tunnel openstellen voor verkeer. De officiële opening door Koning Willem Alexander is pas over enkele maanden als ook de aansluitingen voor het lokale verkeer klaar zijn.

L1 zendt de opening van de A2-tunnel donderdagavond vanaf 22.00 uur live uit op tv en via internet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schultz: Filmende buschauffeur aangesproken op mobiel
A2-tunnel Maastricht
Minister als eerste door A2-tunnel Maastricht
'Overheid moet stoppen met foute uitzendbedrijven'
Problemen bevestigd bij laatste rampenoefening A2-tunnel
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen