Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vergunning voor omstreden geitenstal in Overeys

Geplaatst opzaterdag 26 november 2016 - 8:06

Rundveebedrijf Kromhagerhoeve in Eys mag van de gemeente Gulpen-Wittem een geitenstal inrichten. Volgens wethouder Piet Franssen kan die vergunning niet geweigerd worden.

Meer dan honderdvijftig omwonenden hebben bezwaar aangetekend tegen de geplande geitenstal bij de Kromhagerhoeve in Eys.

Wetgeving
Wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem wacht het oordeel van de bezwarencommissie af, maar verwacht van die kant weinig tegenwind: "Op grond van de huidige wetgeving mag die stal er komen."

Vergunning
Eerdere plannen van het rundveebedrijf in de buurtschap Overeys om het aantal varkens te verdubbelen van duizend naar tweeduizend hebben de eindstreep niet gehaald. Voor de extra varkensstal die het bedrijf in dat geval nodig had, kreeg het geen bouwvergunning.

Geitenstal
De veehouderij heeft daarop zijn plannen ingrijpend aangepast. De bestaande varkensstal blijft, maar wordt niet uitgebreid. De tweede loods op het terrein wordt ingericht als geitenstal. Het bedrijf wil daar circa 800 geiten gaan houden. Dit nieuwe plan past binnen de geldende regels.

De gemeente heeft de GGD gevraagd om tijdens een informatieavond tekst en uitleg te geven over eventuele risico's op veeziektes.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geiten Q-koorts
Inwoners Eys bevreesd voor Q-koorts
Drie vrouwen leiden carnaval in Eys
Operazangers Barbara Haveman kijkt uit naar Muziekdagen
Maastricht stookt whisky met spelt
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen