Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergunning voor omstreden geitenstal in Overeys

Geplaatst opzaterdag 26 november 2016 - 8:06

Rundveebedrijf Kromhagerhoeve in Eys mag van de gemeente Gulpen-Wittem een geitenstal inrichten. Volgens wethouder Piet Franssen kan die vergunning niet geweigerd worden.

Meer dan honderdvijftig omwonenden hebben bezwaar aangetekend tegen de geplande geitenstal bij de Kromhagerhoeve in Eys.

Wetgeving
Wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem wacht het oordeel van de bezwarencommissie af, maar verwacht van die kant weinig tegenwind: "Op grond van de huidige wetgeving mag die stal er komen."

Vergunning
Eerdere plannen van het rundveebedrijf in de buurtschap Overeys om het aantal varkens te verdubbelen van duizend naar tweeduizend hebben de eindstreep niet gehaald. Voor de extra varkensstal die het bedrijf in dat geval nodig had, kreeg het geen bouwvergunning.

Geitenstal
De veehouderij heeft daarop zijn plannen ingrijpend aangepast. De bestaande varkensstal blijft, maar wordt niet uitgebreid. De tweede loods op het terrein wordt ingericht als geitenstal. Het bedrijf wil daar circa 800 geiten gaan houden. Dit nieuwe plan past binnen de geldende regels.

De gemeente heeft de GGD gevraagd om tijdens een informatieavond tekst en uitleg te geven over eventuele risico's op veeziektes.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geiten Q-koorts
Inwoners Eys bevreesd voor Q-koorts
Drie vrouwen leiden carnaval in Eys
Operazangers Barbara Haveman kijkt uit naar Muziekdagen
Maastricht stookt whisky met spelt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen