Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergunning solarpark voor DSM

Geplaatst opmaandag 1 juni 2015 - 7:19

DSM heeft van Gedeputeerde Staten vergunning gekregen voor aanleg van een zonnestroompark op het Chemelot-terrein in Geleen.

Het gaat om de voormalige stortplaats de Louisegroeve.

3 miljoen kilowattuur
DSM is van plan een vier hectare groot solarpark aan te leggen, dat duurzaam opgewekte stroom moet leveren aan Chemelot. Jaarlijks zou dat drie miljoen kilowattuur stroom opleveren, wat gelijk staat aan het verbruik van 850 huishoudens.

Volgestort
De groeve is tussen 1969 en 1996 volgestort met bedrijfsafval van DSM. Dat afval is met folie afgedekt, om verspreiding van vervuiling tegen te gaan. Momenteel is het terrein ingericht als groengebied.

Het vergunningsbesluit ligt tot 8 juli ter inzage.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse recycle-fabriek maakt kans op duurzaamheidsprijs
VVD-Tweede Kamerlid Bosman onder de indruk van Chemelot
Limburg wil 1,1 miljard investeren in duurzaamheid
DSM wil solarpark bouwen op Chemelot
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen