Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vergunning Glaucio en familie terecht geweigerd'

Geplaatst opwoensdag 2 maart 2016 - 17:41

De Raad van State vindt het terecht dat de Angelose asielzoekers Gláucio (13), Márcia (19) en moeder Filomena Tiago geen verblijfsvergunning kregen op basis van het kinderpardon.

De hoogste bestuursrechter bevestigt een uitspraak die de rechtbank in Arnhem vorig jaar deed. Ook de Raad van State vindt dat de drie geen recht hebben op een verblijfsvergunning omdat vader Luciano oorlogsmisdaden heeft begaan in Angola.

Voorwaarde
Staatsecretaris Klaas Dijkhoff zegde Gláucio, Márcia en Filomena vorige zomer een verblijfsvergunning toe op voorwaarde dat vader Luciano Nederland verlaat.

Uitstel
Zijn uitzetting werd meerdere keren uitgesteld om medische redenen. Hij mag maximaal tot eind deze maand in Nederland blijven. Omdat Luciano nog niet terug is naar Angola hebben zijn vrouw en kinderen nog geen legale status en zit het gezin nog in het asielzoekerscentrum in Gilze

Het gezin verbleef tot afgelopen zomer in het asielzoekerscentrum in Venlo.

Lees hier meer nieuwsberichten over Gláucio.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP, glaucio, marcia, uitzetting, angola
Vader Márcia en Gláucio dankt via Facebook voor steun
Samsom en Spekman pleitten voor Márcia en Gláucio
ANP
Verblijfsvergunning Gláucio en Márcia toch nog onzeker
Syrische familie Weert legt zich niet neer bij uitspraak
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen