Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergunning aanleg turborotonde Nuth blijft overeind

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 13:57

De bestuursrechter heeft het bezwaar van de eigenaar van kasteel Reijmersbeek tegen de vergunning voor de turborotonde boven de A76 bij Nuth verworpen.

Eigenaar Wim Gerrickens beroept zich op een akte uit 1938 waarin staat dat bij het kasteel geen werken hoger dan 78 meter NAP mogen worden aangelegd. De turburotonde die op die plek de Buitenring Parkstad aansluit op de A76 is hoger.

Niet onaantastbaar
Over die erfdienstbaarheid uit 1938 loopt nog een zaak bij de burgerlijke rechter. Het Hof in Den Bosch oordeelde vorig jaar dat de erfdienstbaarheden die op de omgeving van het kasteel rusten, niet onaantastbaar zijn. Deze hoeven daarom de aanleg van de rotonde niet in de weg te staan. Financiële compensatie voor de eigenaar ligt eerder voor de hand. Daarover procederen beide partijen nog.

Beroep
De bestuursrechter moet oordelen over de vergunning die de provincie verleende. Zolang er nog geen onherroepelijk oordeel is van de burgerlijke rechter, kan de bestuursrechter geen besluit nemen. Gerrickens kan tegen die uitspraak nog in beroep gaan bij de Raad van State.

Sluitstuk
De aanleg van de turborotonde is in volle gang. Dit najaar moet hij in gebruik worden genomen en dat is daarmee het sluitstuk van de Buitenring Parkstad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen