Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergunning aanleg turborotonde Nuth blijft overeind

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 13:57

De bestuursrechter heeft het bezwaar van de eigenaar van kasteel Reijmersbeek tegen de vergunning voor de turborotonde boven de A76 bij Nuth verworpen.

Eigenaar Wim Gerrickens beroept zich op een akte uit 1938 waarin staat dat bij het kasteel geen werken hoger dan 78 meter NAP mogen worden aangelegd. De turburotonde die op die plek de Buitenring Parkstad aansluit op de A76 is hoger.

Niet onaantastbaar
Over die erfdienstbaarheid uit 1938 loopt nog een zaak bij de burgerlijke rechter. Het Hof in Den Bosch oordeelde vorig jaar dat de erfdienstbaarheden die op de omgeving van het kasteel rusten, niet onaantastbaar zijn. Deze hoeven daarom de aanleg van de rotonde niet in de weg te staan. Financiële compensatie voor de eigenaar ligt eerder voor de hand. Daarover procederen beide partijen nog.

Beroep
De bestuursrechter moet oordelen over de vergunning die de provincie verleende. Zolang er nog geen onherroepelijk oordeel is van de burgerlijke rechter, kan de bestuursrechter geen besluit nemen. Gerrickens kan tegen die uitspraak nog in beroep gaan bij de Raad van State.

Sluitstuk
De aanleg van de turborotonde is in volle gang. Dit najaar moet hij in gebruik worden genomen en dat is daarmee het sluitstuk van de Buitenring Parkstad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen