Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verguisd en bewonderd' standbeeld gaat in vlammen op

Geplaatst opwoensdag 1 januari 2020 - 22:04

Een verguisd en tegelijk bewonderd standbeeld in de Heerlense wijk Rennemig is op oudejaarsavond uitgebrand.

Het beeld met de naam 'Babyblauw past bij jouw' is een creatie van de hand van David Bade en een project van Schunck.

Verguisd en bewonderd
Het beeld werd in 2016 onthuld op een grasveldje bij het Belemnieterf en Trigoniaerf. De kunstenaar heeft samen met buurtbewoners aan onderdelen van het standbeeld gewerkt. "Al met al een mooi initiatief, verguisd en bewonderd, in ieder geval zeer spraakmakend", zegt Ruud Kutin, voorzitter van buurtorganisatie Stichting Belfo's. Het beeld had tevens als doel mensen in gesprek te laten komen, zo zegt Kutin. De buurtorganisatie staat in nauw contact met de kunstenaar en gaat kijken wat ze kunnen doen.

De brand brak rond 20:00 uur uit. De toegesnelde brandweer heeft het kunstwerk geblust. Hoe het vuur is ontstaan, is onbekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen