stock ouderen bejaarden eenzaamheid

Nieuwe opleiding ouderengeneeskunde hard nodig in Limburg

In Maastricht is de opleiding ouderengeneeskunde van start gegaan. Door de vergrijzing in Limburg wordt de roep om specialisten groter.

vergrijzing, ouderen, krimpregio, ontgroening, zorg (stock)
'Rijk moet met deltaplan voor krimpregio's komen'

Een omvangrijk plan is nodig om de leefbaarheid in de vijf krimpregio's in Nederland op peil te houden, zegt Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Zuyderland Geleen ziekenhuis
Lang contract Zuyderland en CZ voor goedkopere zorg

Het Zuyderland-ziekenhuis in Geleen en Heerlen heeft met zorgverzekeraar CZ een overeenkomst gesloten voor tien jaar.

bevolkingsgroei bevolkingskrimp
Limburg blijft achter bij landelijke bevolkingsgroei

Nederland telt in 2035 naar verwachting 18,3 miljoen inwoners, een miljoen meer dan nu. Een op de vijf gemeenten krijgt echter te maken met krimp. Dit doet zich met name voor in Limburg, Drenthe, de Achterhoek, Zeeuws-Vlaanderen en het noordoosten van Groningen.

luchtballon, festival, hoensbroek
Tekort aan piloten in de luchtballonvaart

Er dreigt een groot tekort aan piloten voor luchtballonnen. Vanaf volgend jaar mogen piloten van 70 jaar en ouder geen commerciële vaarten meer doen.

Uitzendbureau Otto: 'Over 10 jaar uitzendkrachten uit Azië'

Over vijf tot tien jaar zijn Aziatische uitzendkrachten in Nederland hard nodig, stelt Frank van Gool van het Venrayse uitzendbureau OTTO Work Force.

Vooral in Zuid-Limburg minder mantelzorgers door vergrijzing

Het aantal mantelzorgers in Nederland halveert de komende twintig jaar ruimschoots als gevolg van de versnelde vergrijzing.

Minder vrouwen in vruchtbare leeftijd in Limburg

Er zijn minder vrouwen in de vruchtbare leeftijd in Limburg, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Woning Sociale Woning Huis
Ouderen frustreren Noord-Limburgse huizenmarkt

In de Noord-Limburgse dorpen zit de woningmarkt voor een groot deel op slot. Ouderen blijven langer thuis wonen en houden zo populaire eengezinswoningen bezet.

Te weinig verkeersregelaars in Zuid-Limburg door vergrijzing

Het aantal verkeersregelaars in Zuid-Limburg neemt door vergrijzing sterk af. Hierdoor komen grootschalige grensoverschrijdende evenementen in de toekomst in gevaar.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app