Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergoeding reiskosten doorslaggevend bij keus opleiding

Geplaatst opdonderdag 13 april 2017 - 16:19

Voor zo'n 13 procent van de minderjarige Limburgse MBO-scholieren die een reiskostenvergoeding van de provincie hebben gekregen, was die tegemoetkoming doorslaggevend bij de keuze voor hun opleiding.

Dat blijkt uit een evaluatie van de provincie.

Reiskostenvergoeding
De regeling bestaat sinds het schooljaar 2011-2012. Op 1 januari van dit jaar is ze opgehouden te bestaan. Vanaf die datum krijgen minderjarige mbo-scholieren namelijk een reiskostenvergoeding van het Rijk.

In de vijf volle schooljaren dat de provinciale regeling heeft bestaan, hebben gemiddeld ruim 3700 leerlingen er jaarlijks gebruik van gemaakt.

Gereserveerd
Voor het lopende schooljaar 2016-2017 was twee miljoen euro gereserveerd. Daarvan blijft 8 ton over nu het Rijk vanaf 1 januari ook een regeling heeft. Die 8 ton gaat naar het provinciale onderwijsbeleid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opleiding tot milieu-inspecteur op Citaverde Roermond
Miljoenen euro’s voor innovatieprojecten mbo
Leerlingen Leeuwenborgh Maastricht Ontruiming
Leeuwenborgh niet blij met plan voor kleiner mbo
Ruim 6 miljoen voor arbeidsmarktgerichte projecten
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen