Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergissing organisatie: Tegelen uit halve finale LVK

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 12:53

Een pijnlijke topografische vergissing van de organisatie kost Tegelen een plaats in de halve finales van het LVK, het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.

Bij de Stichting LVK was het dorp Meers (gemeente Stein) verward met Mheer (gemeente Eijsden-Margraten). Het liedje uit Meers was daardoor per abuis ingedeeld bij de inzendingen uit de regio Maastricht-Mergelland.

Te weinig
Nadat de vergissing aan het licht was gekomen, werd het liedje ingedeeld bij de juiste regio, de Westelijke Mijnstreek. Het gevolg was dat Maastricht-Mergelland één liedje te weinig in de halve finale had. Want dat moeten er minimaal zes zijn.

Valkenburg
Daarom is een nummer uit Valkenburg (Vastelaovesmaedsje van het duo Andy & Roy) aan de halve finale voor Maastricht-Mergelland toegevoegd. Dat ging ten koste van de enige inzending uit Tegelen, Ut is wie ut is van het duo Sandra & Marco.

De organisatie laat weten dat een en ander met de betrokken artiesten is besproken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Actie: Tegels lied LVK moet door
Onuitgebracht werk Frans Boermans wordt uitgebracht
Christel en Quinn missen LVK: 'Venlo stemt niet genoeg'
Mheer laat carnavalsfeest 10-11 wel doorgaan
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen