Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergissing organisatie: Tegelen uit halve finale LVK

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 12:53

Een pijnlijke topografische vergissing van de organisatie kost Tegelen een plaats in de halve finales van het LVK, het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.

Bij de Stichting LVK was het dorp Meers (gemeente Stein) verward met Mheer (gemeente Eijsden-Margraten). Het liedje uit Meers was daardoor per abuis ingedeeld bij de inzendingen uit de regio Maastricht-Mergelland.

Te weinig
Nadat de vergissing aan het licht was gekomen, werd het liedje ingedeeld bij de juiste regio, de Westelijke Mijnstreek. Het gevolg was dat Maastricht-Mergelland één liedje te weinig in de halve finale had. Want dat moeten er minimaal zes zijn.

Valkenburg
Daarom is een nummer uit Valkenburg (Vastelaovesmaedsje van het duo Andy & Roy) aan de halve finale voor Maastricht-Mergelland toegevoegd. Dat ging ten koste van de enige inzending uit Tegelen, Ut is wie ut is van het duo Sandra & Marco.

De organisatie laat weten dat een en ander met de betrokken artiesten is besproken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Actie: Tegels lied LVK moet door
Onuitgebracht werk Frans Boermans wordt uitgebracht
Christel en Quinn missen LVK: 'Venlo stemt niet genoeg'
Mheer laat carnavalsfeest 10-11 wel doorgaan
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen