Overslaan en naar de inhoud gaan

Vereniging Verkeersslachtoffers woedend over taakstraf

Geplaatst opzaterdag 22 november 2014 - 11:10

De Vereniging Verkeersslachtoffers heeft woedend gereageerd op de taakstraf voor de Poolse bestuurder die vorig jaar in Meijel een 2-jarig meisje en haar opa en oma doodreed.

De man kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd. Direct na de uitspraak kwamen er veel reacties binnen bij de vereniging die opkomt voor de slachtoffers en nabestaanden van ongelukken.

Respectloos
"Ik vind niet dat je zo slordig en respectloos om kan gaan met mensen en dan weg mag komen met een taakstraf. Dat vinden we schandalig", zo reageert bestuurslid Elly Winkel van de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Begrip
Elly Winkel heeft ook begrip voor de reactie van de vader van het 2-jarige slachtoffer. Hij gooide vrijdag tijdens de uitspraak een stoel naar de rechter. "Ik kan me de woede van die vader ook zo goed voorstellen, schandalig", zegt Winkel daarover.

Lees ook:
-
Rechtbank niet onder indruk van ophef over straf
- Woedende vader gooit stoel naar rechter
- Poolse doodrijder Meijel krijgt taakstraf
- Pool ontkent roekeloos rijgedrag bij ongeval Meijel

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bestuurder dodelijk ongeval Meijel voor de rechter
Rechter ongeval Meijel bedreigd op sociale media
Stevige kritiek op onderzoek in zaak Meijel
Opheldering over snelheid doodrijder Meijel
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen