Overslaan en naar de inhoud gaan

Vereniging Verkeersslachtoffers woedend over taakstraf

Geplaatst opzaterdag 22 november 2014 - 11:10

De Vereniging Verkeersslachtoffers heeft woedend gereageerd op de taakstraf voor de Poolse bestuurder die vorig jaar in Meijel een 2-jarig meisje en haar opa en oma doodreed.

De man kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd. Direct na de uitspraak kwamen er veel reacties binnen bij de vereniging die opkomt voor de slachtoffers en nabestaanden van ongelukken.

Respectloos
"Ik vind niet dat je zo slordig en respectloos om kan gaan met mensen en dan weg mag komen met een taakstraf. Dat vinden we schandalig", zo reageert bestuurslid Elly Winkel van de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Begrip
Elly Winkel heeft ook begrip voor de reactie van de vader van het 2-jarige slachtoffer. Hij gooide vrijdag tijdens de uitspraak een stoel naar de rechter. "Ik kan me de woede van die vader ook zo goed voorstellen, schandalig", zegt Winkel daarover.

Lees ook:
-
Rechtbank niet onder indruk van ophef over straf
- Woedende vader gooit stoel naar rechter
- Poolse doodrijder Meijel krijgt taakstraf
- Pool ontkent roekeloos rijgedrag bij ongeval Meijel

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Bestuurder dodelijk ongeval Meijel voor de rechter
Rechter ongeval Meijel bedreigd op sociale media
Stevige kritiek op onderzoek in zaak Meijel
Opheldering over snelheid doodrijder Meijel
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen