stock bouw

Meeste gemeenten verhogen bouwleges

De meeste gemeenten hebben de prijzen voor een vergunning om een huis te bouwen verhoogd. In Limburg rekenen twintig gemeenten hogere kosten voor de bouwvergunning.

Woonhuis wonen gemeente woonlasten kosten economie
Woonlasten stijgen overal behalve in Mook en Middelaar

Bijna alle gemeenten krijgen dit jaar te maken met hogere woonlasten. Voerendaal springt er bovenuit met een stijging van 15,5 procent ten opzichte van 2019.

gemeentehuis Horst aan de Maas
Steekproef: grootste stijging woonlasten Horst aan de Maas

Van de elf Limburgse gemeenten in een steekproef van de Vereniging Eigen Huis (VEH) is Horst aan de Maas de gemeente met de hoogste stijging van de gemeentelijke lasten (ozb, afvalstoffen- en rioolheffing).

Forse stijging ozb in Sittard-Geleen en Brunssum

Inwoners van Sittard-Geleen, Brunssum en Voerendaal gaan komend jaar fors meer onroerendgoedbelasting betalen.

Nieuw huis bouwen? Even geduld alstublieft

Mensen die een huis willen bouwen of verbouwen moeten maanden wachten voordat de eerste schop de grond in kan.

Zo houd je inbrekers buiten de deur tijdens je vakantie

De zomervakantie is begonnen in Limburg. Voor veel mensen betekent dit koffers pakken en lekker op vakantie, maar hierdoor breekt ook meteen de periode aan waarin veel inbrekers toeslaan.

Onderzoek VEH: 'Nieuwbouwhuis Maastricht vaak gebrekkig'

Kopers van nieuwbouwwoningen moeten bij de oplevering van hun nieuwe huis scherp letten op fouten en gebreken. Het aantal gebreken steeg vorig jaar fors ten opzichte van de crisisjaren.

Anti-inbraaktip voor de zomer: ‘Ruim je tuin op!’

Deze week is het zover, dan begint de zomervakantie in Limburg. Dit is ook meteen een periode waarin veel inbrekers toeslaan, want veel mensen zijn met vakantie.

Woningbouw Wijk Huis
Beesel vindt kritiek over stijging ozb onterecht

De gemeente Beesel vindt alle kritiek rondom de verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) onterecht.

Vereniging Eigen Huis: 'voor hetzelfde een hogere rekening'

Nergens anders in Nederland stijgt de onroerendezaakbelasting (ozb) zó hard als in Beesel.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten