Overslaan en naar de inhoud gaan

Vereende krachten maken Limburgse velden sneeuwvrij

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 10:24

Alle Limburgse voetbalclubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie spelen dit weekend een thuiswedstrijd en dus is er werk aan de winkel. De velden moeten namelijk sneeuwvrij zijn.

Het zijn voornamelijk vrijwilligers die de handen ineen slaan voor de clubs.

Sneeuwvrij
Terwijl in de Koel bij VVV-Venlo het veld woensdag door vrijwilligers sneeuwvrij is gemaakt, zijn andere clubs nog hard aan het werk of doen een oproep tot hulp. De Venlonaren ontvangen zaterdagavond FC Emmen.

Materiaalmannen
Bij Roda JC wordt het kunstmatige gras weer zichtbaar door de materiaalmannen, die met behulp van een sneeuwschuiver de sneeuw van het veld verwijderen. De koempels treden vrijdagavond in eigen huis aan tegen hekkensluiter Jong AZ.

Witte sprei
Ook in De Geusselt bij MVV Maastricht is er geen sneeuwvlok meer die een kunstmatige grasspriet onzichtbaar maakt. Twee vrijwilligers namen woensdag de tijd om de witte sprei te verwijderen. Vrijdagavond komt Helmond Sport in Maastricht op visite.

Oproep
In Sittard moet nog het nodige werk verschaft worden. Fortuna Sittard doet via de clubsite een oproep om vrijwilligers te charteren om de ferme groene ondergrond bespeelbaar te krijgen voor het duel van zondag met Vitesse.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen