Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdwijnen school Ransdaal leidt tot protest

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 16:12

Inwoners in Ransdaal zijn boos. Na de buurtwinkel, de voetbalclub, dreigt nu ook de school op korte termijn te verdwijnen.

Doodsteek
Veel Ransdalers vrezen dat het vertrek van de school de doodsteek is voor het dorp. "De school is een ontmoetingsplek voor ouders en grootouders. Ook het verenigingsleven lijdt onder het vertrek. Op het moment dat kinderen uit het dorp weggaan zal de binding veel minder zijn", vertellen bezorgde inwoners.

Open club
De gemeente Voerendaal heeft plannen om in het naastgelegen Klimmen een geheten 'open club' te bouwen. Alle voorzieningen komen dan samen in één groot gebouw. Voor
Ransdaal betekent dat op termijn het vertrek van de school.

Begrip
Wethouder Patrick
Leunissen kan 'begrijpen dat mensen verontrust zijn', maar hoopt nog steeds op verbroedering. "Leefbaarheid in Ransdaal vinden we als gemeente heel belangrijk. Dit project is voor de leefbaarheid in beide kernen een goed project," zo zegt Leunissen.

Inspraak
De gemeente Voerendaal houdt meerdere
klankbordsessies om zo inwoners inspraak te geven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Basisschool in Ransdaal blijft toch open
Bewoners komen in actie voor nieuwe basisschool
Station Ransdaal krijgt nieuwe schuilhokjes
Treinstations in oude staat hersteld
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen