Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verdwijnen NS-kaartautomaten probleemloos verlopen'

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 16:15

Het verdwijnen van NS-kaartautomaten op een aantal stations van de Heuvellandlijn waar alleen treinen van vervoerder Veolia komen, is zonder problemen verlopen.

Bij Veolia en de provincie zijn geen klachten binnen gekomen. CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck schrijft dat in een korte notitie aan het Limburgs Parlement.

De Heuvellandlijn loopt van Maastricht-Randwyck naar Kerkrade.

Automaten
Sinds juli vorig jaar staan er behalve op de intercity-stations Maastricht en Heerlen alleen nog automaten van NS en Veolia op de stations van Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg, Meerssen en Maastricht-Randwyck. Dat heeft ermee te maken dat op deze stations relatief veel doorgaande reizigers instappen. Op de andere negen stations is dat nauwelijks het geval.

Doorgaande reizigers
Op de stations van de andere lijn in Limburg die Veolia verzorgt - de Maaslijn - staan wel overal dubbele automaten. Dat komt omdat de Maaslijn een hoog percentage doorgaande reizigers kent. Die kunnen op NS-intercitystations te maken krijgen met poortjes die alleen met een OV-chipkaart of een eenmalig chipkaartje kunnen worden geopend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia wil onderzoek naar machtsmisbruik NS
Veolia: provincie schat NS verkeerd in
Hele weekend geen treinen tussen Sittard en Maastricht
Rechter: NS mag meedingen naar Limburgs openbaar vervoer
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen