Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Verdwijnen NS-kaartautomaten probleemloos verlopen'

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 16:15

Het verdwijnen van NS-kaartautomaten op een aantal stations van de Heuvellandlijn waar alleen treinen van vervoerder Veolia komen, is zonder problemen verlopen.

Bij Veolia en de provincie zijn geen klachten binnen gekomen. CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck schrijft dat in een korte notitie aan het Limburgs Parlement.

De Heuvellandlijn loopt van Maastricht-Randwyck naar Kerkrade.

Automaten
Sinds juli vorig jaar staan er behalve op de intercity-stations Maastricht en Heerlen alleen nog automaten van NS en Veolia op de stations van Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg, Meerssen en Maastricht-Randwyck. Dat heeft ermee te maken dat op deze stations relatief veel doorgaande reizigers instappen. Op de andere negen stations is dat nauwelijks het geval.

Doorgaande reizigers
Op de stations van de andere lijn in Limburg die Veolia verzorgt - de Maaslijn - staan wel overal dubbele automaten. Dat komt omdat de Maaslijn een hoog percentage doorgaande reizigers kent. Die kunnen op NS-intercitystations te maken krijgen met poortjes die alleen met een OV-chipkaart of een eenmalig chipkaartje kunnen worden geopend.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia wil onderzoek naar machtsmisbruik NS
Veolia: provincie schat NS verkeerd in
Hele weekend geen treinen tussen Sittard en Maastricht
Rechter: NS mag meedingen naar Limburgs openbaar vervoer
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen