Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verdwijnen NS-kaartautomaten probleemloos verlopen'

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 16:15

Het verdwijnen van NS-kaartautomaten op een aantal stations van de Heuvellandlijn waar alleen treinen van vervoerder Veolia komen, is zonder problemen verlopen.

Bij Veolia en de provincie zijn geen klachten binnen gekomen. CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck schrijft dat in een korte notitie aan het Limburgs Parlement.

De Heuvellandlijn loopt van Maastricht-Randwyck naar Kerkrade.

Automaten
Sinds juli vorig jaar staan er behalve op de intercity-stations Maastricht en Heerlen alleen nog automaten van NS en Veolia op de stations van Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg, Meerssen en Maastricht-Randwyck. Dat heeft ermee te maken dat op deze stations relatief veel doorgaande reizigers instappen. Op de andere negen stations is dat nauwelijks het geval.

Doorgaande reizigers
Op de stations van de andere lijn in Limburg die Veolia verzorgt - de Maaslijn - staan wel overal dubbele automaten. Dat komt omdat de Maaslijn een hoog percentage doorgaande reizigers kent. Die kunnen op NS-intercitystations te maken krijgen met poortjes die alleen met een OV-chipkaart of een eenmalig chipkaartje kunnen worden geopend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia wil onderzoek naar machtsmisbruik NS
Veolia: provincie schat NS verkeerd in
Hele weekend geen treinen tussen Sittard en Maastricht
Rechter: NS mag meedingen naar Limburgs openbaar vervoer
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen