Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verdwijnen Hudson's Bay grote klap voor werknemers'

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 12:09

Het verdwijnen van Hudson's Bay is vooral een grote klap voor de werknemers, vindt wethouder Vivian Heijnen.

Heijnen zegt dat het UWV aan zet is om de mensen aan een nieuwe baan te helpen. Waar mogelijk zal de gemeente Maastricht daarbij helpen.

Vertrek
Het Canadese concern kondigde donderdag het vertrek uit Nederland aan. Het warenhuis zit in Maastricht in het pand van de voormalige V&D.

Lees ook: Hudson's Bay voor eind dit jaar uit Nederland

De gemeente Maastricht is in gesprek met de eigenaar van het pand van Hudson's Bay over een nieuwe invulling voor het gebouw.

Nog dit jaar gesloten
De filialen, webshop en het hoofdkantoor worden "op of voor 31 december gesloten", werd donderdag bekend gemaakt. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd "intensief samengewerkt met de ondernemingsraad en de bonden over een sociaal plan". Daarover is overeenstemming bereikt.

Hudson's Bay, dat kampt met tegenvallende klandizie, heeft behalve de winkel in Maastricht nog veertien winkels in Nederland. Er werken circa 1.400 medewerkers.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen