Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdwaalde Limburger (78) door politie uit moeras gered

Geplaatst opvrijdag 12 augustus 2016 - 6:39

Als een schipbreukeling, wapperend met zijn hemd boven het hoofd, werd Pierre Claessen (78) uit Neer verleden week met een helikopter uit het moeras gered.

Het moeras van natuurgebied de Peel bij Helenaveen welteverstaan, net over de provinciegrens met Brabant. Zwaaiend met zijn hemd boven zijn hoofd werd de senior na een urenlange dwaaltocht uiteindelijk vanuit een helikopter gespot door de politie.

Verdwaald
Claessens was in de bossen op zoek gegaan naar bosbessen. Toen hij -gewapend met een vol emmertje- terug wilde lopen naar zijn auto, bleek hij te zijn verdwaald. "Ik zag in de verte een lichte plek en dacht dat daar het weiland was waar ik had geparkeerd." Het bleek niet het weiland, maar een moeras midden in de bossen te zijn.

112
Tot zijn enkels belandde de 78-jarige in de drab. Het werd later en later en langzaam sloeg de paniek hem om het hart. Claessen besloot alarmnummer 112 te bellen. "Al snel hoorde ik sirenes en stemmen. Ik schreeuwde, maar door de wind en het lawaai van verkeer in de verte hoorden ze me niet."

Helikopter
Na een korte zoektocht besloot de politie om grof geschut te sturen. Vanuit Amsterdam werd een helikopter naar de Peel gestuurd om de 78-jarige te zoeken. Op aanwijzing van de politie trok Claessen zijn hemd uit en met zijn gewapper wist hij al snel de aandacht te trekken. De agenten aan de grond hielpen hem zijn auto terug te vinden. Inmiddels kan Claessen er weer om lachen, maar hij blijft voorlopig weg van de bossen van Helenaveen. "Volgend jaar misschien weer. Want die bessen smaakten wel erg lekker."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen