Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Verdubbeling spoor in Duitsland nodig voor intercity'

Geplaatst opdinsdag 3 mei 2016 - 18:10

De spoorverdubbeling tussen Kaldenkirchen en Dülken moet worden opgenomen in het verkeersplan 2030 van de Duitse minister Alexander Dobrindt.

Daarvoor pleit het provinciebestuur in een brief aan het Duitse ministerie.

Noodzakelijk
Volgens CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck is de verdubbeling van het spoor noodzakelijk om een snelle intercityverbinding Den Haag-Rotterdam-Eindhoven-Düsseldorf via Venlo en
Viersen te realiseren. Ook het goederenvervoer kan daarvan profiteren en het wordt aantrekkelijker om de trein te nemen in plaats van de auto, meent de gedeputeerde.

Hoogste prioriteit
De verdubbeling van de 12,5 kilometer spoor tussen
Kaldenkirchen en Dülken kost 105 miljoen euro. Eind maart drongen Eindhoven, Düsseldorf, Venlo en Mönchengladbach nog aan op die verdubbeling en op de status 'hoogste prioriteit' voor het project. Maar in het Duitse verkeersplan is ze alleen opgenomen als potentieel project. Berlijn wil eerst ook andere ingrepen op het spoor rond Viersen bekijken.

Overlast
Die gemeente staat ook niet te springen om de verdubbeling, omdat de spoorlijn dwars door de stad loopt. Gevreesd wordt voor flinke geluidsoverlast.
In de brief dringt het provinciebestuur er ook op aan om alle benodigde maatregelen te nemen om een intercity Eindhoven-Heerlen-Aken-Keulen mogelijk te maken. In het verkeersplan 2030 is een aantal maatregelen opgenomen. Maar onduidelijk is of die voldoende zijn om de intercity daadwerkelijk te laten rijden, stelt gedeputeerde Van der Broeck in zijn brief.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Duitse minister: groen licht voor dubbelspoor Venlo-Viersen
Gedeputeerde in verlegenheid gebracht door advertentie
Van der Broeck neemt afscheid van provinciale politiek
'Jager wilde zwijnen zat fout'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen