Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verdubbeling spoor in Duitsland nodig voor intercity'

Geplaatst opdinsdag 3 mei 2016 - 18:10

De spoorverdubbeling tussen Kaldenkirchen en Dülken moet worden opgenomen in het verkeersplan 2030 van de Duitse minister Alexander Dobrindt.

Daarvoor pleit het provinciebestuur in een brief aan het Duitse ministerie.

Noodzakelijk
Volgens CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck is de verdubbeling van het spoor noodzakelijk om een snelle intercityverbinding Den Haag-Rotterdam-Eindhoven-Düsseldorf via Venlo en
Viersen te realiseren. Ook het goederenvervoer kan daarvan profiteren en het wordt aantrekkelijker om de trein te nemen in plaats van de auto, meent de gedeputeerde.

Hoogste prioriteit
De verdubbeling van de 12,5 kilometer spoor tussen
Kaldenkirchen en Dülken kost 105 miljoen euro. Eind maart drongen Eindhoven, Düsseldorf, Venlo en Mönchengladbach nog aan op die verdubbeling en op de status 'hoogste prioriteit' voor het project. Maar in het Duitse verkeersplan is ze alleen opgenomen als potentieel project. Berlijn wil eerst ook andere ingrepen op het spoor rond Viersen bekijken.

Overlast
Die gemeente staat ook niet te springen om de verdubbeling, omdat de spoorlijn dwars door de stad loopt. Gevreesd wordt voor flinke geluidsoverlast.
In de brief dringt het provinciebestuur er ook op aan om alle benodigde maatregelen te nemen om een intercity Eindhoven-Heerlen-Aken-Keulen mogelijk te maken. In het verkeersplan 2030 is een aantal maatregelen opgenomen. Maar onduidelijk is of die voldoende zijn om de intercity daadwerkelijk te laten rijden, stelt gedeputeerde Van der Broeck in zijn brief.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Duitse minister: groen licht voor dubbelspoor Venlo-Viersen
Gedeputeerde in verlegenheid gebracht door advertentie
Van der Broeck neemt afscheid van provinciale politiek
'Jager wilde zwijnen zat fout'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen