Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdubbeling aantal omgekomen fietsers in Limburgs verkeer

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 15:24

Vorig jaar zijn er in het Limburgse verkeer 22 fietsers verongelukt.

In 2017 kwamen nog elf fietsers om het leven bij een ongeluk. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Stijging verkochte fietsen
Hoe het komt dat er een toename is, weet het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) nog niet. "We zien wel een stijging van het aantal verkochte fietsen. Dat kan een verband zijn", zegt Marc Schrijen van het ROVL in L1mburg Centraal. "Een andere verklaring kan het beleid van de provincie zijn om het fietsen te stimuleren. Dat kan ook een keerzijde hebben."

Wijkt af
De stijging onder inzittenden van personenauto's bedroeg 50 procent, van 14 naar 21. Daarmee wijkt Limburg af van de landelijke cijfers. Daar is de stijging het aantal doden onder inzittenden van personenauto’s juist groter dan onder fietsers.

Lees ook: Aantal verkeersdoden in tien jaar niet zo hoog geweest

Twaalf meer
Het totale aantal verkeersdoden in Limburg nam aanzienlijk toe. Vorig jaar overleden in Limburg 58 mensen door een verkeersongeval. Dat waren er twaalf meer dan een jaar eerder. Sinds 2008 kwamen er niet meer zo veel mensen om het leven in het Limburgse verkeer.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen