Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdubbeling aantal omgekomen fietsers in Limburgs verkeer

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 15:24

Vorig jaar zijn er in het Limburgse verkeer 22 fietsers verongelukt.

In 2017 kwamen nog elf fietsers om het leven bij een ongeluk. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Stijging verkochte fietsen
Hoe het komt dat er een toename is, weet het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) nog niet. "We zien wel een stijging van het aantal verkochte fietsen. Dat kan een verband zijn", zegt Marc Schrijen van het ROVL in L1mburg Centraal. "Een andere verklaring kan het beleid van de provincie zijn om het fietsen te stimuleren. Dat kan ook een keerzijde hebben."

Wijkt af
De stijging onder inzittenden van personenauto's bedroeg 50 procent, van 14 naar 21. Daarmee wijkt Limburg af van de landelijke cijfers. Daar is de stijging het aantal doden onder inzittenden van personenauto’s juist groter dan onder fietsers.

Lees ook: Aantal verkeersdoden in tien jaar niet zo hoog geweest

Twaalf meer
Het totale aantal verkeersdoden in Limburg nam aanzienlijk toe. Vorig jaar overleden in Limburg 58 mensen door een verkeersongeval. Dat waren er twaalf meer dan een jaar eerder. Sinds 2008 kwamen er niet meer zo veel mensen om het leven in het Limburgse verkeer.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen