Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdubbeling aantal meldingen loverboys in Limburg

Geplaatst opmaandag 26 januari 2015 - 13:37

Het aantal meldingen bij het meldpunt Loverboys is het afgelopen jaar verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder.

In 2014 kwamen er 138 meldingen van loverboypraktijken binnen uit heel Limburg.

Grote steden
De meldingen komen uit de hele provincie, met een concentratie in de grote steden, zoals Maastricht, Heerlen, Roermond en Sittard-Geleen. De loverboys ronselen hun slachtoffers vaak via internet. Die slachtoffers komen uit alle lagen van de bevolking. "Maar meisjes met een verstandelijke beperking of meisjes die thuis moeilijke situaties als een echtscheiding van de ouders of geweld hebben meegemaakt, zijn extra kwetsbaar," zegt Marlies Levels van het meldpunt.

Uitbuiten
Loverboys zijn jonge mannen die meisjes seksueel uitbuiten. Ze zorgen er eerst voor dat meisjes verliefd op hen worden. Zodra de meisjes afhankelijk zijn van hun loverboy, worden ze vaak gedwongen tot seks met vreemde mannen.

Het meldpunt Loverboys is in 2010 opgericht in de Westelijke Mijnstreek. In maart vorig jaar is het project uitgerold over de hele provincie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Aanpak loverboy-probleem terug bij af'
Loverboy-probleem moeilijk op te lossen
Ad Paes
Vrouw die Ad Paes beschuldigde van misbruik de cel in
Wiertz: 'Misbruik Gijsen terecht niet openbaar gemaakt'
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen