Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdronken Syrische jongen (16) begraven in Blerick

Geplaatst opwoensdag 9 augustus 2017 - 13:09

De 16-jarige Syrische vluchteling die maandag verdronk in het zwembad in Blerick is woensdagmiddag begraven.

De gebedsdienst vond plaats op het islamitische gedeelte van de begraafplaats in Blerick.

Marokkaanse gemeenschap
Omdat de Syrische gemeenschap in Venlo klein is, heeft de Marokkaanse gemeenschap besloten mee te helpen aan het afscheid van de 16-jarige Mohammed. "De gebruiken komen erg overeen. Het is een Islamitische traditie om iemand binnen 24 uur te begraven. Het is lastig voor een kleine gemeenschap om zo snel een waardig afscheid te verzorgen", zegt Zakaria Boulders van de Marokkaanse gemeenschap in Venlo.

Via social media riep de Marokkaanse gemeenschap mensen op om naar de begraafplaats te komen om afscheid te nemen van de jongen. "Veel mensen uit de islamitische gemeenschap willen bidden voor de jongen en zijn familie."

Ondersteuning
De familie krijgt sinds ruim een jaar ondersteuning van de stichting Wel.kom. Angelique Weingarten van Wel.kom heeft nu dagelijks contact met hen. "De familie is blij met de steun van de Marokkaanse gemeenschap."

Weingarten benadrukt dat er totaal geen opzet in het spel is geweest bij het fatale ongeluk. "Mohammed was in het ondiepe gedeelte van het zwembad, maar gleed naar het diepe gedeelte en raakte in paniek. Hij is snel uit het water gehaald, maar hulp mocht niet meer baten."

Foto: L1

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Toezicht zwembad Blerick voldeed aan alle normen'
Bodem van zwembad in Blerick brokkelt af
Huisregels zwembad Blerick ook in Arabisch
Topdrukte in zwembad Venlo, redt de hitte het seizoen?
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen