Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdronken Syrische jongen (16) begraven in Blerick

Geplaatst opwoensdag 9 augustus 2017 - 13:09

De 16-jarige Syrische vluchteling die maandag verdronk in het zwembad in Blerick is woensdagmiddag begraven.

De gebedsdienst vond plaats op het islamitische gedeelte van de begraafplaats in Blerick.

Marokkaanse gemeenschap
Omdat de Syrische gemeenschap in Venlo klein is, heeft de Marokkaanse gemeenschap besloten mee te helpen aan het afscheid van de 16-jarige Mohammed. "De gebruiken komen erg overeen. Het is een Islamitische traditie om iemand binnen 24 uur te begraven. Het is lastig voor een kleine gemeenschap om zo snel een waardig afscheid te verzorgen", zegt Zakaria Boulders van de Marokkaanse gemeenschap in Venlo.

Via social media riep de Marokkaanse gemeenschap mensen op om naar de begraafplaats te komen om afscheid te nemen van de jongen. "Veel mensen uit de islamitische gemeenschap willen bidden voor de jongen en zijn familie."

Ondersteuning
De familie krijgt sinds ruim een jaar ondersteuning van de stichting Wel.kom. Angelique Weingarten van Wel.kom heeft nu dagelijks contact met hen. "De familie is blij met de steun van de Marokkaanse gemeenschap."

Weingarten benadrukt dat er totaal geen opzet in het spel is geweest bij het fatale ongeluk. "Mohammed was in het ondiepe gedeelte van het zwembad, maar gleed naar het diepe gedeelte en raakte in paniek. Hij is snel uit het water gehaald, maar hulp mocht niet meer baten."

Foto: L1

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bodem van zwembad in Blerick brokkelt af
'Toezicht zwembad Blerick voldeed aan alle normen'
Huisregels zwembad Blerick ook in Arabisch
Zwembadvrijwiligers zwembad buitenbad Groot Venlo Blerick
Video: Buitenbad Blerick open ondanks vrijwilligerstekort
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen