Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdronken man Venlo was 76-jarige zwemmer

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 21:29

De drenkeling die woensdagmiddag in Venlo levenloos uit de Maas werd gehaald, is een man van 76 uit die plaats.

Volgens de politie is de man vermoedelijk zelf gaan zwemmen, maar is hij daarbij verdronken.

Water
Getuigen meldden eerder al dat het slachtoffer aan de Blerickse kant van de Maas het water in was gegaan, maar in het water in moeilijkheden kwam. Het water in de Maas is nog erg koud, mogelijk kwam de man daardoor in de problemen.

Traumaheli
De hulpdiensten werden massaal opgeroepen om de drenkeling uit het water te halen. De brandweer ging met een bootje te water, ook werd een trauma-arts per helikopter ingevlogen.

Lees ook: Drenkeling uit Maas bij Venlo, reanimatie tevergeefs

Half uur
Na ongeveer een half uur werd de man bij de passantenhaven van de Maasboulevard uit het water gehaald. Pogingen om de man te reanimeren haalden niets uit.

De reddingsactie trok veel bekijks van omstanders.

Foto: Fer Traugott

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen