Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verdronken jongen Blerick was niet lang onder water'

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 14:51

Volgens de badmeester die maandag de zestienjarige drenkeling uit het zwembad in Blerick haalde, was het slachtoffer niet lang onder water.

Wel heeft hij veel water binnengekregen, aldus badmeester René Tomlow. De badmeester die de zestienjarige jongen uit het zwembad in Blerick haalde, was niet in functie toen het ongeluk gebeurde.

Geen twijfel
​Tomlow twijfelde geen moment. "Ik was er als badgast en wilde nog één keer het water induiken om daarna lekker naar huis te gaan. Toen ik vlakbij het bad kwam, was er tumult. Ik zag de jongen onder water liggen, dook het water in en heb hem naar de kant gebracht." Daarna hebben EHBO'ers en BHV'ers het direct overgenomen en is er een alarmmelding gedaan.

Tevergeefs
Helaas heeft zijn reddingsactie niet mogen baten. "Het is heftig, maar dat hoort erbij. Daarvoor ben je ook getraind." Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, moet nog uit onderzoek blijken.

Discussie
De discussie blijft of de jongen weggestuurd had moeten worden uit het zwembad. "Er zijn meer mensen die zonder zwemdiploma hier rondlopen. De een komt alleen een kop koffie drinken, de ander gaat naar het recreatiebad dat geschikt is voor mensen zonder diploma. Daar hebben we deze jongen ook naartoe verwezen en daar ging hij ook heen. Waarom hij weer terugging naar het diepe bad, weet ik niet. Of we hem de toegang hadden moeten ontzeggen, dat blijft een hele lastige vraag", aldus Tomlow.

Drama
Locoburgemeester Ben Aldewereld was dinsdagochtend aanwezig bij het zwembad om zijn steun te betuigen. "Het is een drama voor de ouders, die verhuizen naar Nederland en dan gebeurt dit met hun zoon. Maar het is ook een drama voor de vrienden, voor de bezoekers van het zwembad die aanwezig waren en natuurlijk voor de vrijwilligers."

Familie
De locoburgemeester heeft nog geen contact gehad met de familie van de jongen. "Daar gaan we voorzichtig mee om. We houden ons nu nog op de achtergrond en zullen later de familie vragen of ze contact met ons willen. We kunnen ons voorstellen dat ze nu vooral bezig zijn met hun eigen verdriet," stelt
hij.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick
Geen zwemles vluchtelingen door geldgebrek
Verdrinking 16-jarige jongen was noodlottig ongeval
'Toezicht zwembad Blerick voldeed aan alle normen'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen