Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verdronken jongen Blerick was niet lang onder water'

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 14:51

Volgens de badmeester die maandag de zestienjarige drenkeling uit het zwembad in Blerick haalde, was het slachtoffer niet lang onder water.

Wel heeft hij veel water binnengekregen, aldus badmeester René Tomlow. De badmeester die de zestienjarige jongen uit het zwembad in Blerick haalde, was niet in functie toen het ongeluk gebeurde.

Geen twijfel
​Tomlow twijfelde geen moment. "Ik was er als badgast en wilde nog één keer het water induiken om daarna lekker naar huis te gaan. Toen ik vlakbij het bad kwam, was er tumult. Ik zag de jongen onder water liggen, dook het water in en heb hem naar de kant gebracht." Daarna hebben EHBO'ers en BHV'ers het direct overgenomen en is er een alarmmelding gedaan.

Tevergeefs
Helaas heeft zijn reddingsactie niet mogen baten. "Het is heftig, maar dat hoort erbij. Daarvoor ben je ook getraind." Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, moet nog uit onderzoek blijken.

Discussie
De discussie blijft of de jongen weggestuurd had moeten worden uit het zwembad. "Er zijn meer mensen die zonder zwemdiploma hier rondlopen. De een komt alleen een kop koffie drinken, de ander gaat naar het recreatiebad dat geschikt is voor mensen zonder diploma. Daar hebben we deze jongen ook naartoe verwezen en daar ging hij ook heen. Waarom hij weer terugging naar het diepe bad, weet ik niet. Of we hem de toegang hadden moeten ontzeggen, dat blijft een hele lastige vraag", aldus Tomlow.

Drama
Locoburgemeester Ben Aldewereld was dinsdagochtend aanwezig bij het zwembad om zijn steun te betuigen. "Het is een drama voor de ouders, die verhuizen naar Nederland en dan gebeurt dit met hun zoon. Maar het is ook een drama voor de vrienden, voor de bezoekers van het zwembad die aanwezig waren en natuurlijk voor de vrijwilligers."

Familie
De locoburgemeester heeft nog geen contact gehad met de familie van de jongen. "Daar gaan we voorzichtig mee om. We houden ons nu nog op de achtergrond en zullen later de familie vragen of ze contact met ons willen. We kunnen ons voorstellen dat ze nu vooral bezig zijn met hun eigen verdriet," stelt
hij.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick
Geen zwemles vluchtelingen door geldgebrek
Verdrinking 16-jarige jongen was noodlottig ongeval
'Toezicht zwembad Blerick voldeed aan alle normen'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen