Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdrag van Maastricht mogelijk Europees erfgoed

Geplaatst opvrijdag 17 maart 2017 - 22:32

Het Verdrag van Maastricht is genomineerd voor de titel Europees Erfgoedlabel.

De ministerraad heeft besloten het historisch document daarvoor voor te dragen bij de Europese Commissie in Brussel.

Mooi vervolg
Gouverneur Theo Bovens is bijzonder blij met de nominatie. "Deze voordracht is een mooi vervolg op de activiteiten rondom 25 jaar Verdrag van Maastricht. Het geeft ook het belang weer van het verdrag in de geschiedenis en de toekomst van Europa", aldus de gouverneur.

Sleutelrol
Het Verdrag van Maastricht werd in 1992 ondertekend in het gouvernement in Maastricht. Het Europees Erfgoedlabel wordt toegekend aan locaties die een sleutelrol hebben gespeeld in Europa en de totstandkoming van de Europese Unie.

De gekozen plekken moeten zich vooral inspannen voor educatieve activiteiten gericht op jongeren. Pas in 2018 wordt duidelijk of het Verdrag van Maastricht het begeerde label krijgt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Meerssen stabiel genoeg voor nieuwe burgemeester'
Provincie lobbyt voor grensvriendelijke belastingen
Voor zomervakantie nieuwe burgemeester Maastricht
Raad Maastricht akkoord met voorlopig aanblijven Hoes
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen