Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdrag van Maastricht krijgt Europees Erfgoedlabel

Geplaatst opdinsdag 5 december 2017 - 12:37

Een onafhankelijke jury heeft bepaald dat het Verdrag van Maastricht een Europees Erfgoedlabel krijgt. Begin volgend jaar wordt de voordracht officieel bekrachtigd door de Europese Commissie.

De ministerraad besloot in maart het Verdrag uit 1992 voor te dragen voor het Europese keurmerk.

Keurmerk
Dat wordt toegekend aan locaties die een sleutelrol hebben gespeeld in Europa en de totstandkoming van de Europese Unie. Ook moeten die plekken educatieve activiteiten organiseren die vooral op jongeren zijn gericht.

Euro
Met de ondertekening van het Verdrag van Maastricht in het gouvernement werd de Euro een feit en kreeg het Europees Parlement wetgevende macht. Gouverneur Theo Bovens noemt de toekenning van het Europees Erfgoedlabel een 'zeer bijzondere eer en een fantastische afronding van alle activiteiten rondom het 25-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht'.

Symbool
Minister Ingrid van Engelshoven van cultuur zegt de erkenning 'mooi' te vinden. Volgens de minister staat de plek van het Verdrag symbool voor het belang van de Europese eenwording. "Het is belangrijk dat de huidige en toekomstige generaties leren over de geschiedenis en de toekomst van Europa", zo vindt de minister.

Lees meer: 'Verdrag van Maastricht mogelijk Europees erfgoed'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen