Vlag, Europa, Europese Unie

Verlenging provinciale subsidie Europa-programma

De provincie verlengt de subsidie voor het programma waarbij Maastricht wordt neergezet als plaats voor debat en onderzoek over Europa.

Maastricht voor Wim Kok altijd 'dierbaar en betekenisvol'

Maastricht was voor Wim Kok altijd 'buitengewoon dierbaar en betekenisvol', zoals hij het zelf noemde. De staatsman onderhandelde in 1991 tijdens de Eurotop over het Verdrag van Maastricht.

Oud-gouverneur geschokt door overlijden Ruud Lubbers

Oud-gouverneur Berend Jan van Voorst tot Voorst is geschokt door het overlijden van voormalig minister-president Ruud Lubbers.

'Limburg is de garage van Europa'

Limburg moet voor altijd de plek zijn waar Europa over de eigen toekomst nadenkt en spreekt.

Europese topconferentie in Maastricht heeft 3 ton gekost

De topconferentie Europe Calling, die op 9 december in congrescentrum MECC in Maastricht is gehouden, heeft ongeveer 300.000 euro gekost.

Lubbers hielp Kohl met tegenzin aan Verdrag van Maastricht

De uiterst moeizame relatie tussen Ruud Lubbers en Helmut Kohl hing in 1991 als een donkere wolk boven het Verdrag van Maastricht.

Gouvernement Maastricht
Speciale rondleidingen in gouvernement vanwege jubileum

In het gouvernement vinden zondag speciale rondleidingen plaats in het kader van de viering van het 25-jarig jubileum van het Verdrag van Maastricht.

MECC warmt zich op voor verjaardag Verdrag van Maastricht

In congresgebouw MECC in Maastricht zijn de voorbereidingen door de grote conferentie over het Verdrag van Maastricht in volle gang.

'De Orde van Maastricht ligt onder vuur'

"Het ondenkbare in Europa is denkbaar geworden." Dat zegt de Maastrichtse hoogleraar Europese Integratie Mathieu Segers.

Conferentie Verdrag van Maastricht live op L1 en 1Limburg

De conferentie over het Verdrag van Maastricht, die komende vrijdag in Maastricht wordt gehouden, is de hele dag live te zien op televisie en internet.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app