Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verdiende zege na zoveel tegenslag'

Geplaatst opzondag 1 oktober 2017 - 11:58

Teambaas Christian Horner van Red Bull noemde de zege van Max Verstappen in de Grand Prix van Maleisië meer dan verdiend.

"Hij heeft dit seizoen zoveel tegenslag gehad, dan is dit wel de beste manier om met al die pech af te rekenen", zei Horner tegen Ziggo Sport.

Lovend
De Engelsman was lovend over het optreden van Verstappen op het circuit van Sepang. "Wat een dominantie. Zijn inhaalactie bij Lewis Hamilton was perfect en daarna heeft hij de wedstrijd gecontroleerd."

Tegenslag
Verstappen beleefde tot aan de race in Maleisië een teleurstellend seizoen met zeven uitvalbeurten. Vaak liet zijn motor hem in de steek, soms was hij slachtoffer van een crash. In de vorige race, in Singapore, werd hij voor de eerste bocht al klem gereden door twee Ferrari's en was zijn race al voorbij.

Max Verstappen
Max Verstappen met de beker.
Foto: ANP

Vol trots
Vader Jos Verstappen glom van trots na de tweede overwinning van zoon Max in de Formule 1. "Wat deed hij dat netjes", zei de voormalig Formule 1-coureur, die zelf getuige was van de zegetocht in de Grand Prix van Maleisië.

Pa Verstappen was vooral te spreken over de inhaalactie van Max bij Lewis Hamilton, waardoor hij aan de leiding kwam. "Dat deed hij heel netjes. De auto zag er goed uit en hij reed super. Hij heeft wedstrijd volledig gecontroleerd, reed de rondetijden die hij nodig had op de momenten dat het moest. Top", aldus Verstappen op Ziggo Sport.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen