Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdedigend gehavend Fortuna zwaar onderuit bij Heracles

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 21:35

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een zware nederlaag geleden bij Heracles Almelo. De verdedigend gehavende Sittardenaren gingen met 6-0 onderuit.

Heracles kwam vliegensvlug op voorsprong na slecht uitverdedigen van Fortuna. Er was nog geen minuut verstreken of Adrian Dalmau had de Almeloërs al op voorsprong gezet. Even later was het bijna opnieuw raak, maar Lennart Czyborra kon een goede voorzet van Brandley Kuwas niet binnenkoppen.

Gelegenheidsduo
Fortuna kwam moeilijk in de wedstrijd en liet verdedigend aardig wat steken vallen. Gelegenheidsduo Ahmed El Messaoudi en Rubén Ramirez had het centraal achterin zwaar en had geluk dat Heracles de score niet verder uitbouwde. Jesper Drost schoot na twintig minuten net voorlangs het doel van Fortuna-keeper Alexei Koșelev en ook Kuwas wist de score niet te vergroten.

Snelle wissel
Op een drietal schoten op het Heracles-doel na, kon Fortuna het de Almeloërs niet erg lastig maken. Trainer René Eijer probeerde meer grip op de tegenstander te krijgen door Lars Hutten, die daar zichtbaar niet blij mee was, al in de 39e minuut te wisselen voor Lisandro Semedo.

Tweede treffer
Fortuna mocht van geluk spreken dat het met slechts een 1-0 achterstand de rust in ging. Vlak na rust kwam die tweede treffer er alsnog. Zes minuten in de tweede helft kreeg Damau een vrije kopkans na een voorzet van Kuwas en verschalkte daarmee doelman Koșelev.

Counter
De Sittardenaren lieten vrijwel meteen zien dat ze het nog niet opgegeven hadden. Heracles-doelman Janis Blaswich moest met zijn vuisten redding brengen op een goed schot van El Messaoudi, maar uit de daaropvolgende counter besliste Drost de wedstrijd met een kopbal van dichtbij na een schot op de lat van Dalmau. Na een uurtje spelen was het opnieuw Dalmau die Fortuna nog verder in de problemen bracht: 4-0. Koșelev had geen antwoord op een stiftje van de Spanjaard.

Strafschop
Fortuna had even later een strafschop moeten krijgen toen Andrija Novakovich werd vastgehouden, maar zowel de scheidsrechter als de videoscheidsrechter zagen er niks in, ondanks protest van de Fortuna-aanvaller, die zijn gescheurde mouw liet zien. El Messaoudi zag vervolgens nog een bal op de doellijn weggewerkt worden.

Publiekswissel
De gifbeker van Fortuna was nog niet helemaal leeg. Na een kleine zeventig minuten spelen scoorde Heracles-topscorer Kristoffer Peterson de vijfde treffer en werd het nog 6-0, nadat opnieuw Dalmau na een scherpe counter Koșelev omspeelde en de bal in een leeg doel schoof. Niet veel later kreeg de Spanjaard een publiekswissel en werd hij vervangen door Silvester van der Water.

Zestien tegentreffers
Heracles evenaarde nog bijna de grootste zege ooit van de ploeg in de Eredivisie: 7-0 tegen VVV-Venlo in 2011. Een schot van Kuwas miste echter net het doel van Koșelev. Fortuna incasseerde tegen Heracles alweer de zestiende tegentreffer in de laatste drie uitwedstrijden.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen