Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie

Geplaatst opzaterdag 13 augustus 2016 - 6:05

De undercoveragent, die is ingezet om het moordonderzoek Sven Prins open te breken, heeft tot in detail van Johnny B. (38), Jurandy T. (31) en Sergio K. (36) gehoord waarom zij Prins uit de weg zouden hebben geruimd.

Het drietal vertelde de infiltrant zelfs "trots" hoe de executie met mitrailleursalvo's en een leeggeschoten Glock-pistool in zijn geheel was uitgevoerd. "Als je iets flikt, kun je dit verwachten." Dit schrijft De Limburger op basis van politie-informatie.

Infiltrant
De krant onthulde vrijdag dat het onderzoeksteam een infiltrant heeft gebruikt om de vermoedelijke daders in de val te laten lopen. Zijn inspanningen leidden ertoe dat het trio uit Brunssum maandag werd opgepakt als moordverdachten en op verdenking van wapenhandel en een poging tot moord op een vriend van Prins.

Lees ook: Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep

Wapens
De 'undercover' moest wapens kopen om vertrouwen te winnen van de verdachten. Daarna hoorde hij wat hij wilde horen van Jurandy ‘Pajo’, T., Johnny ' Chanel’ B. en Sergio 'De Lange’ K. Zij vertelden dat de vermoorde Sven Prins zich dan wel ‘de prins van Brunssum’ mocht wanen, de koning was hij niet. Dat was zijn plaatsgenoot 'Pajo', zoals zijn vrienden Jurandy T. noemen. En wie koning Pajo iets flikte, kon zijn lot niet meer ontlopen. "Die moest kapot."

Lees in De Limburger van zaterdag: Koning Pajo zocht prins Sven.

Geweldsincidenten
De liquidatie van Prins was vorig jaar het zwaarste, maar zeker niet het enige geweldsincident in een uiterst onrustige periode van bijna drie maanden in Parkstad. Klik hier voor een overzicht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep
Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins
Politiegoud ingezet bij undercoveroperatie Sven Prins
sven prins, schietpartij, brunssum
Familie Prins vraagt duizenden euro's schadevergoeding
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen