Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie

Geplaatst opzaterdag 13 augustus 2016 - 6:05

De undercoveragent, die is ingezet om het moordonderzoek Sven Prins open te breken, heeft tot in detail van Johnny B. (38), Jurandy T. (31) en Sergio K. (36) gehoord waarom zij Prins uit de weg zouden hebben geruimd.

Het drietal vertelde de infiltrant zelfs "trots" hoe de executie met mitrailleursalvo's en een leeggeschoten Glock-pistool in zijn geheel was uitgevoerd. "Als je iets flikt, kun je dit verwachten." Dit schrijft De Limburger op basis van politie-informatie.

Infiltrant
De krant onthulde vrijdag dat het onderzoeksteam een infiltrant heeft gebruikt om de vermoedelijke daders in de val te laten lopen. Zijn inspanningen leidden ertoe dat het trio uit Brunssum maandag werd opgepakt als moordverdachten en op verdenking van wapenhandel en een poging tot moord op een vriend van Prins.

Lees ook: Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep

Wapens
De 'undercover' moest wapens kopen om vertrouwen te winnen van de verdachten. Daarna hoorde hij wat hij wilde horen van Jurandy ‘Pajo’, T., Johnny ' Chanel’ B. en Sergio 'De Lange’ K. Zij vertelden dat de vermoorde Sven Prins zich dan wel ‘de prins van Brunssum’ mocht wanen, de koning was hij niet. Dat was zijn plaatsgenoot 'Pajo', zoals zijn vrienden Jurandy T. noemen. En wie koning Pajo iets flikte, kon zijn lot niet meer ontlopen. "Die moest kapot."

Lees in De Limburger van zaterdag: Koning Pajo zocht prins Sven.

Geweldsincidenten
De liquidatie van Prins was vorig jaar het zwaarste, maar zeker niet het enige geweldsincident in een uiterst onrustige periode van bijna drie maanden in Parkstad. Klik hier voor een overzicht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep
Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins
Politiegoud ingezet bij undercoveroperatie Sven Prins
sven prins, schietpartij, brunssum
Familie Prins vraagt duizenden euro's schadevergoeding
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen