Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie

Geplaatst opzaterdag 13 augustus 2016 - 6:05

De undercoveragent, die is ingezet om het moordonderzoek Sven Prins open te breken, heeft tot in detail van Johnny B. (38), Jurandy T. (31) en Sergio K. (36) gehoord waarom zij Prins uit de weg zouden hebben geruimd.

Het drietal vertelde de infiltrant zelfs "trots" hoe de executie met mitrailleursalvo's en een leeggeschoten Glock-pistool in zijn geheel was uitgevoerd. "Als je iets flikt, kun je dit verwachten." Dit schrijft De Limburger op basis van politie-informatie.

Infiltrant
De krant onthulde vrijdag dat het onderzoeksteam een infiltrant heeft gebruikt om de vermoedelijke daders in de val te laten lopen. Zijn inspanningen leidden ertoe dat het trio uit Brunssum maandag werd opgepakt als moordverdachten en op verdenking van wapenhandel en een poging tot moord op een vriend van Prins.

Lees ook: Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep

Wapens
De 'undercover' moest wapens kopen om vertrouwen te winnen van de verdachten. Daarna hoorde hij wat hij wilde horen van Jurandy ‘Pajo’, T., Johnny ' Chanel’ B. en Sergio 'De Lange’ K. Zij vertelden dat de vermoorde Sven Prins zich dan wel ‘de prins van Brunssum’ mocht wanen, de koning was hij niet. Dat was zijn plaatsgenoot 'Pajo', zoals zijn vrienden Jurandy T. noemen. En wie koning Pajo iets flikte, kon zijn lot niet meer ontlopen. "Die moest kapot."

Lees in De Limburger van zaterdag: Koning Pajo zocht prins Sven.

Geweldsincidenten
De liquidatie van Prins was vorig jaar het zwaarste, maar zeker niet het enige geweldsincident in een uiterst onrustige periode van bijna drie maanden in Parkstad. Klik hier voor een overzicht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep
Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins
Politiegoud ingezet bij undercoveroperatie Sven Prins
sven prins, schietpartij, brunssum
Familie Prins vraagt duizenden euro's schadevergoeding
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen