Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie

Geplaatst opzaterdag 13 augustus 2016 - 6:05

De undercoveragent, die is ingezet om het moordonderzoek Sven Prins open te breken, heeft tot in detail van Johnny B. (38), Jurandy T. (31) en Sergio K. (36) gehoord waarom zij Prins uit de weg zouden hebben geruimd.

Het drietal vertelde de infiltrant zelfs "trots" hoe de executie met mitrailleursalvo's en een leeggeschoten Glock-pistool in zijn geheel was uitgevoerd. "Als je iets flikt, kun je dit verwachten." Dit schrijft De Limburger op basis van politie-informatie.

Infiltrant
De krant onthulde vrijdag dat het onderzoeksteam een infiltrant heeft gebruikt om de vermoedelijke daders in de val te laten lopen. Zijn inspanningen leidden ertoe dat het trio uit Brunssum maandag werd opgepakt als moordverdachten en op verdenking van wapenhandel en een poging tot moord op een vriend van Prins.

Lees ook: Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep

Wapens
De 'undercover' moest wapens kopen om vertrouwen te winnen van de verdachten. Daarna hoorde hij wat hij wilde horen van Jurandy ‘Pajo’, T., Johnny ' Chanel’ B. en Sergio 'De Lange’ K. Zij vertelden dat de vermoorde Sven Prins zich dan wel ‘de prins van Brunssum’ mocht wanen, de koning was hij niet. Dat was zijn plaatsgenoot 'Pajo', zoals zijn vrienden Jurandy T. noemen. En wie koning Pajo iets flikte, kon zijn lot niet meer ontlopen. "Die moest kapot."

Lees in De Limburger van zaterdag: Koning Pajo zocht prins Sven.

Geweldsincidenten
De liquidatie van Prins was vorig jaar het zwaarste, maar zeker niet het enige geweldsincident in een uiterst onrustige periode van bijna drie maanden in Parkstad. Klik hier voor een overzicht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep
Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins
Politiegoud ingezet bij undercoveroperatie Sven Prins
sven prins, schietpartij, brunssum
Familie Prins vraagt duizenden euro's schadevergoeding
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen