Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten van mensenhandel bij sauna-club gaan vrijuit

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 6:55

Een 24-jarige Duitser en een 55-jarige Bulgaar die twee weken geleden voor de rechtbank in Maastricht terechtstonden op verdenking van mensenhandel gaan vrijuit.

Het Openbaar Ministerie (OM) is niet-ontvankelijk verklaard.

Sauna-club
De twee mannen moesten voor de rechtbank verschijnen omdat ze ervan werden verdacht dat ze een aantal vrouwen meermaals van Aken naar Lemiers hadden gebracht om daar in een sauna-club te laten werken. Beide verdachten, die een blanco strafblad hebben, ontkenden dat.

Vrijwillig
Toen ze werden aangehouden, verklaarden de verdachten dat ze op weg waren om in Maastricht te gaan winkelen. De vrouwen gaven toe dat ze inderdaad in de sauna-club aan de Rijksweg werken, maar dat ze dat vrijwillig doen en dat ze het er naar hun zin hebben.

Geen bevoegdheid
Mensen over de grens vervoeren met de bedoeling hen tegen betaling seksuele handelingen te laten verrichten, is per definitie strafbaar. Omdat beide verdachten echter niet de Nederlandse nationaliteit hebben én niet in Nederland wonen, heeft het OM in deze zaak geen bevoegdheid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Clubbaas saunaclub Lemiers voor rechter
‘Geen dwang in seksclub Lemiers’
Natuurbond in Aken fel tegen fietssnelweg
OM eist celstraf tegen Vaalse jongenspooier
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen