Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdachten van mensenhandel bij sauna-club gaan vrijuit

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 6:55

Een 24-jarige Duitser en een 55-jarige Bulgaar die twee weken geleden voor de rechtbank in Maastricht terechtstonden op verdenking van mensenhandel gaan vrijuit.

Het Openbaar Ministerie (OM) is niet-ontvankelijk verklaard.

Sauna-club
De twee mannen moesten voor de rechtbank verschijnen omdat ze ervan werden verdacht dat ze een aantal vrouwen meermaals van Aken naar Lemiers hadden gebracht om daar in een sauna-club te laten werken. Beide verdachten, die een blanco strafblad hebben, ontkenden dat.

Vrijwillig
Toen ze werden aangehouden, verklaarden de verdachten dat ze op weg waren om in Maastricht te gaan winkelen. De vrouwen gaven toe dat ze inderdaad in de sauna-club aan de Rijksweg werken, maar dat ze dat vrijwillig doen en dat ze het er naar hun zin hebben.

Geen bevoegdheid
Mensen over de grens vervoeren met de bedoeling hen tegen betaling seksuele handelingen te laten verrichten, is per definitie strafbaar. Omdat beide verdachten echter niet de Nederlandse nationaliteit hebben én niet in Nederland wonen, heeft het OM in deze zaak geen bevoegdheid.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Clubbaas saunaclub Lemiers voor rechter
‘Geen dwang in seksclub Lemiers’
Natuurbond in Aken fel tegen fietssnelweg
OM eist celstraf tegen Vaalse jongenspooier
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen