Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten stuntdiefstal A73 blijven achter tralies

Geplaatst opdinsdag 1 augustus 2017 - 19:10

De vijf Roemeense verdachten van een spectaculaire smartphoneroof op de A73 bij Horst kunnen nog zeker twee weken worden vastgehouden.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de mannen van ladingdiefstal. De politie trof bij de aanhouding van de verdachten een lading iPhones aan met een geschatte waarde van een half miljoen euro.

Bungalowpark
De politie arresteerde de groep afgelopen zaterdag op een bungalowpark in het Gelderse Otterlo. De mannen werden dinsdag voorgeleid in Zwolle, waar de rechter-commissaris hen voor veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

Rijdende vrachtwagen
De groep kwam in beeld na een diefstal van iPhones uit een rijdende vrachtwagen op de A73. "Er wordt vermoed dat de verdachten met hun geprepareerde autobusje de vrachtwagen met de kostbare lading benaderden", aldus het OM. "Hierna klom een andere verdachte via de motorkap van het autobusje aan boord van de vrachtwagen." Daarop zou hij dozen met iPhones uit het rijdende voertuig hebben gehaald.

De autoriteiten vermoeden dat de bende al langer op deze wijze werkt. Er zijn zeker zestien gevallen bekend van vergelijkbare overvallen op andere plaatsen in Europa.

Video: L1

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roversbende liep tegen lamp na diefstal op A73
Achttien maanden cel geëist tegen stuntdieven A73
Verdachten stuntdiefstal A73 op vrije voeten
A73 bij Horst is geheel vrijgegeven na fataal ongeval
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen