Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten schoten uit rijdende auto op agenten

Geplaatst opzondag 25 september 2016 - 15:44

De vier verdachten die zondagmiddag na een achtervolging in Weert zijn aangehouden, hadden eerder in Venlo vanuit een rijdende auto op de agenten geschoten.

De politie wilde de auto met Belgisch kenteken zondagmiddag in Venlo controleren op verdovende middelen.

Achtervolging
De verdachten trapten echter het gaspedaal in, schoten op de politieauto en gingen er vandoor. Meerdere eenheden van politie en de Koninklijke Marechaussee zetten de achtervolging in. Op de Ringbaan-Noord in Weert werd de Belgische auto tot stilstand gedwongen.

De vier verdachten namen de benen, waarna de politie het vuur opende. Eén van de verdachten rende een woonwijk in en werd daar door de politie in een steegje neergeschoten. In totaal raakten drie verdachten gewond, de vierde werd gearresteerd.

Lees ook: Wat als een agent iemand neerschiet?

Traumahelikopter
De hulpdiensten waren massaal ter plaatse. Er landde ook een traumahelikopter naast de weg voor medische assistentie. De drie gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend. Ook hun identiteit is nog niet bekend.

Rijksrecherche
De Rijksrecherche is ingeschakeld om een onderzoek naar het incident te doen. De Ringbaan-Noord zal daarom nog enkele uren dicht blijven.

Lees ook: Politie lost schoten bij achtervolging in Weert

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Achtervolging in Weert: mannen zijn bekenden van politie
Belgen verdacht van poging tot moord en drugshandel
Achtervolging in Weert: onderzoek ter plaatse afgerond
Politie-achtervolging: bestuurder vrij tot aan proces
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen