Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten schietpartij opgepakt bij grote politiecontrole

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 16:18

Bij een grote politiecontrole zijn donderdag in Blerick twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietpartij in Venlo.

Het gaat om mannen van 18 en 21 jaar oud uit Venlo.

Uit de hand gelopen
Op 6 oktober ontstond er op de Burgemeester Gommansstraat in Blerick een ruzie tussen de inzittenden van twee auto's. Deze onenigheid liep zo ver uit de hand dat er geschoten werd. Een Venlonaar raakte daarbij gewond. Hij werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en is inmiddels weer thuis.

Lees ook: Venlonaar gewond bij schietpartij in Blerick

Grote politiecontrole
De twee liepen donderdag tegen de lamp tijdens een grote politiecontrole in Blerick. Automobilisten, fietsers en bromfietsers werden naar een terrein bij de Lambertuskerk geleid waar ze werden gecontroleerd. De politie, Belastingdienst en de gemeente Venlo werkten daarbij samen. Ook de Duitse politie deed aan de controle mee.

Diverse overtredingen
In totaal werden 141 voertuigen aan een inspectie onderworpen. Er zijn door de politie 24 bekeuringen uitgedeeld voor verschillende overtredingen. Dat varieerde van het niet dragen van een gordel tot het rijden onder invloed.

Twee auto's en een bromfiets werden in beslag genomen, omdat de bestuurders herhaaldelijk betrapt waren op het rijden zonder rijbewijs.

Controle in de wijken
Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Venlo deelden daarnaast 53 bekeuringen uit tijdens controles in meerdere Venlose wijken. Daarbij hadden ze speciale aandacht voor parkeerovertredingen, afvaldumping en illegale kamerbewoning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen