Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten schietpartij opgepakt bij grote politiecontrole

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 16:18

Bij een grote politiecontrole zijn donderdag in Blerick twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietpartij in Venlo.

Het gaat om mannen van 18 en 21 jaar oud uit Venlo.

Uit de hand gelopen
Op 6 oktober ontstond er op de Burgemeester Gommansstraat in Blerick een ruzie tussen de inzittenden van twee auto's. Deze onenigheid liep zo ver uit de hand dat er geschoten werd. Een Venlonaar raakte daarbij gewond. Hij werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en is inmiddels weer thuis.

Lees ook: Venlonaar gewond bij schietpartij in Blerick

Grote politiecontrole
De twee liepen donderdag tegen de lamp tijdens een grote politiecontrole in Blerick. Automobilisten, fietsers en bromfietsers werden naar een terrein bij de Lambertuskerk geleid waar ze werden gecontroleerd. De politie, Belastingdienst en de gemeente Venlo werkten daarbij samen. Ook de Duitse politie deed aan de controle mee.

Diverse overtredingen
In totaal werden 141 voertuigen aan een inspectie onderworpen. Er zijn door de politie 24 bekeuringen uitgedeeld voor verschillende overtredingen. Dat varieerde van het niet dragen van een gordel tot het rijden onder invloed.

Twee auto's en een bromfiets werden in beslag genomen, omdat de bestuurders herhaaldelijk betrapt waren op het rijden zonder rijbewijs.

Controle in de wijken
Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Venlo deelden daarnaast 53 bekeuringen uit tijdens controles in meerdere Venlose wijken. Daarbij hadden ze speciale aandacht voor parkeerovertredingen, afvaldumping en illegale kamerbewoning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen