Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten plofkraak Roermond blijven langer vastzitten

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 13:56

De zes verdachten van de plofkraak in Roermond vorig jaar december blijven langer vastzitten.

Dat heeft de rechter donderdag besloten in een pro-formazitting. Twee van de zes verdachten waren in de rechtbank aanwezig.

Explosief
Roermond werd maandag 24 december opgeschrikt door een plofkraak. De verdachten bliezen rond 1:00 uur een geldautomaat aan de Hoekstraat met een explosief op. De ravage bij en rondom de geldautomaat was groot. Ook sneuvelden ramen van nabijgelegen kantoren en winkels door de flinke knal.

Lees ook: Zes aanhoudingen na plofkraak Roermond

Opgepakt
In Roermond werd één van de zes verdachten opgepakt. De vijf anderen werden in Beek in de boeien geslagen. Bij die aanhoudingen werden ook auto's in beslag genomen.

Diepe put
Een van de verdachten gaf in de rechtbank aan niet betrokken te zijn bij de plofkraak. Ook zegt hij diep in de put te zitten. Hij heeft de trouwerij van zijn broer gemist. In de afgelopen periode is daarnaast zijn tante overleden.

Maatschappelijk belang
De advocaat van een van de verdachten pleitte voor vrijlating. Maar volgens het OM is het maatschappelijk belang belangrijker dan het persoonlijk belang. "Het puin is opgeruimd, iedereen gaat weer door met het dagelijks leven, maar het is niet uit te leggen als de verdachten de zaak in vrijheid mogen afwachten."

Voor de rechter waren er nog genoeg ernstige bezwaren om het zestal achter de tralies te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen