Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdachten Parkstadbende weinig spraakzaam in rechtbank

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 13:25

Het lijkt erop dat de 14 verdachten van de Parkstadbende weinig gaan zeggen tijdens hun rechtszaak.

Dinsdagochtend bleek in de rechtbank in Maastricht dat ze in elk geval niet willen getuigen in elkaars strafzaken.

Verdacht
Dinsdagmiddag komen de eerste vier verdachten voor. Dan blijkt waar ze precies van worden verdacht.

Lees ook: Inhoudelijke zitting tegen Parkstadbende van start

Wapenbezit
Volgens justitie gaat het om een criminele organisatie die tussen 2015 en 2017 allerlei misdrijven pleegde in Zuid-Limburg. De verdachten worden verdacht van diefstal, heling, overvallen, witwassen, wapenbezit en drugsbezit. De meesten zijn rond de 20 jaar oud. Eentje was minderjarig.

Betrokken
Het zou in totaal om 75 jongeren gaan die op de een of andere manier bij de bende betrokken zouden zijn, zo zei justitie twee jaar geleden op een persconferentie.

Lees ook: Parkstadbende opnieuw voor de rechter: wie is wie?

Uitspraak
Na twee jaar onderzoek moeten zich nu 14 verdachten, voornamelijk uit Heerlen, Hoensbroek en Brunssum, zich voor de rechter verantwoorden. De rechtbank heeft meerdere zittingsdagen voor het proces uitgetrokken en komt pas eind april met een uitspraak.

L1mburg Centraal
Meer over de Parkstadbende in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen