Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten mislukte helikopterkaping nog op de vlucht

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 13:24

Meerdere verdachten die betrokken waren bij het plan om met een helikopter een zware crimineel uit de gevangenis van Roermond te bevrijden, zijn nog voortvluchtig.

Er zijn nog geen nieuwe ontwikkelingen in de zaak, aldus de politie.

Bekend
Wie de verdachten zijn, is wel bekend. Details daarover worden niet bekendgemaakt.

Lees ook: Eerdere ontsnappingspogingen uit Limburgse bajes

Voorkomen
De politie was vooraf op de hoogte van het plan en wist de uitvoering te voorkomen. Na een wilde achtervolging werd in Roosteren een verdachte doodgeschoten. Drie andere verdachten werden opgepakt.

Lees ook: Kopstuk Mocro-oorlog doelwit mislukte bevrijdingsactie

Foto via Wouter Laumans

Mocro-oorlog
Doelwit van de bevrijdingsactie zou Benaouf A. zijn. Hij is een van de hoofdrolspelers in de Amsterdamse Mocro-oorlog. De politie wil dat bevestigen noch ontkennen.

A. zit voor twaalf jaar achter de tralies vanwege het aansturen van een liquidatie op de Amsterdams-Marokkaanse crimineel Najeb Bouhbouh. Die werd in 2012 om het leven gebracht bij een hotel in Antwerpen vanwege het verdwijnen van een grote partij cocaïne.

Geen aanwijzing
De advocaat van A. zegt dat hij nog geen officiële berichten of aanwijzingen heeft ontvangen dat het inderdaad om hem zou gaan.

Dossier
Bekijk alle berichten over de verijdelde ontsnapping uit de gevangenis in Roermond in ons dossier.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen