Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten havenbrand ontkennen: 'Waren niet in de buurt'

Geplaatst opmaandag 14 mei 2018 - 12:20

De drie mannen die voor de rechter staan vanwege de havenbrand in Ohé en Laak ontkennen ook maar iets met de brand te maken te hebben.

Het trio was naar eigen zeggen niet in de buurt van de jachthaven op de avond van de brand, zo verklaarden ze in de rechtszaal.

Brandstichting
Maandagochtend ging de zaak tegen de drie van start. Hoofdverdachte is de 59-jarige Henk V., eigenaar van de jachthaven in Wessem. De andere twee verdachten zijn Maastrichtenaar Maikel G. en Frank V. uit Eindhoven.

Ze worden door justitie beschuldigd van brandstichting. Uit telefoongegevens zou blijken dat de mannen op de avond van de brand in de buurt waren. Ook zijn volgens het Openbaar Ministerie vingerafdrukken van de mannen gevonden op jerrycans.

Niet netjes
Henk V. zei niet te begrijpen hoe zijn dna hierop terecht is gekomen. "De politie is niet netjes met het dna-matriaal omgesprongen", zo klonk het in de rechtszaal. De andere twee verdachten kwamen met een andere verklaring. Ze werkten beiden bij Westrom en zouden vaak met jerrycans hebben gewerkt. "Vandaar die vingerafdrukken", zo luidde de verklaring.

Reeks branden
In 2014 en 2015 waren er in Midden-Limburg vier grote havenbranden. In 2014 werden de havens in Ohé en Laak, Herten en Roermond in de as gelegd. Begin 2015 was er brand bij de jachthaven in Wessem.

Asbestramp
De schade van deze branden was enorm. Na de brand in Roermond bleek het centrum van de stad bezaaid te liggen met asbestdeeltjes. Daardoor moest het gebied een tijd op slot. De schoonmaak heeft miljoenen euro's gekost.

Lees ook: Roermond: van brand naar asbestramp

Verzekering oplichten
Volgens het Openbaar Ministerie wilde hoofdverdachte Henk V. uit het Brabantse Gastel de verzekering oplichten via de brand in zijn eigen jachthaven in Wessem. Omdat er echter niet voldoende bewijs is, staan de mannen maar terecht voor één van de vier havenbranden, namelijk die in Ohé en Laak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen