Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten in grote Limburgse wietzaak vrij

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2015 - 9:17

Vier mannen uit de regio Parkstad die door justitie verdacht worden van grootschalige wietteelt, zijn sinds vrijdag op vrije voeten. De rechtbank heeft daartoe besloten.

Wesly P. (36), Dave D. (31), Franky K. (35) en Patrick P. (33) wordt door het Openbaar Ministerie (OM) lidmaatschap van een criminele organisatie ten laste gelegd.

16.000 wietstekjes en 1700 xtc-tabletten
Op locaties in Eijsden, Heerlen, Hoensbroek en Landgraaf zijn onder meer 16.000 wietstekjes en honderden planten gevonden. Op één locatie troffen agenten 2 kilo wiet aan, op een andere bijna 1700 xtc-tabletten.

Criminele organisatie
Volgens het Openbaar Ministerie is sprake van de organisatiestructuur met duidelijke taken, hadden de verdachten geregeld onderling contact en zijn ze familie van elkaar.
Dat is volgens de officier van justitie voldoende om van een criminele organisatie te spreken.

Kritiek
AdvocatenWouter Smeets, Theo Boumans, Gita Biesmans en Björn Jegers vielen dat laatste gegeven tijdens een pro-formazitting in Maastricht aan. Met name het feit dat de familieband wordt opgevoerd om lidmaatschap van een criminele organisatie te bewijzen. De advocaten hielden de rechtbank ook voor dat er te weinig bewijs wordt geleverd en bekritiseerden het OM omdat het dossier nog niet compleet is.

Vrij
Het verzoek om opheffing van de voorlopige hechtenis of schorsing werd door de rechtbank deels gehonoreerd. De vier mannen zijn sinds vrijdag op vrije voeten maar gelden nog steeds als verdachte.

De zaak is door de rechtbank voor onbepaalde tijd aangehouden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drugs xtc
Xtc-lab in Dronten: man uit Hoensbroek opgepakt
Drugs xtc
Man van 127.783 xtc-pillen uit Hoensbroek voorlopig vrij
Moeder en zoon opgepakt die wiettaxi runnen
Criminele jeugdbende: Zes leiders zitten nog vast
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen