Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten in grote Limburgse wietzaak vrij

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2015 - 9:17

Vier mannen uit de regio Parkstad die door justitie verdacht worden van grootschalige wietteelt, zijn sinds vrijdag op vrije voeten. De rechtbank heeft daartoe besloten.

Wesly P. (36), Dave D. (31), Franky K. (35) en Patrick P. (33) wordt door het Openbaar Ministerie (OM) lidmaatschap van een criminele organisatie ten laste gelegd.

16.000 wietstekjes en 1700 xtc-tabletten
Op locaties in Eijsden, Heerlen, Hoensbroek en Landgraaf zijn onder meer 16.000 wietstekjes en honderden planten gevonden. Op één locatie troffen agenten 2 kilo wiet aan, op een andere bijna 1700 xtc-tabletten.

Criminele organisatie
Volgens het Openbaar Ministerie is sprake van de organisatiestructuur met duidelijke taken, hadden de verdachten geregeld onderling contact en zijn ze familie van elkaar.
Dat is volgens de officier van justitie voldoende om van een criminele organisatie te spreken.

Kritiek
AdvocatenWouter Smeets, Theo Boumans, Gita Biesmans en Björn Jegers vielen dat laatste gegeven tijdens een pro-formazitting in Maastricht aan. Met name het feit dat de familieband wordt opgevoerd om lidmaatschap van een criminele organisatie te bewijzen. De advocaten hielden de rechtbank ook voor dat er te weinig bewijs wordt geleverd en bekritiseerden het OM omdat het dossier nog niet compleet is.

Vrij
Het verzoek om opheffing van de voorlopige hechtenis of schorsing werd door de rechtbank deels gehonoreerd. De vier mannen zijn sinds vrijdag op vrije voeten maar gelden nog steeds als verdachte.

De zaak is door de rechtbank voor onbepaalde tijd aangehouden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drugs xtc
Xtc-lab in Dronten: man uit Hoensbroek opgepakt
Drugs xtc
Man van 127.783 xtc-pillen uit Hoensbroek voorlopig vrij
Moeder en zoon opgepakt die wiettaxi runnen
Criminele jeugdbende: Zes leiders zitten nog vast
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen